Tek Kurşunla 2 infaz

Çınar-Diyarbakır karayolunun 9. kilometresinde bir tekstil fabrikasının yan tarafındaki tali yolda 2 ceset gören vatandaşlar, jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, kimlikleri Engin Şahinli ve Galip Gezginci olarak belirlenen bu kişilerin, başlarına birer el ateş edilerek öldürüldüğünü tespit etti. Cesetler otopsi için Çınar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Tek Kurşunla 2 infaz

Terör ve şiddetin nefes aldırmadığı Diyarbakır'da dün şok edici bir olay yaşandı. Çınar İlçesi'nde 50 yaşındaki Galip Gezginci ile 35 yaşındaki Engin Şahinli'nin köy yolunda cesetleri bulundu. Başlarına birer el ateş edilerek öldürülen Gezginci ve Şahinli'nin kim ve kimler tarafından hangi amaçla infaz ettikleri bilinmiyor.

Alınan bilgiye göre, Çınar İlçesi Beşpınar Köyü yolu üzerindeki Diyarbakır Hipodromu yakınlarında dün sabah saatlerinde yoldan geçen vatandaşlar tali yol üzerinde, 2 kişinin yol ortasında hareketsiz yattığını fark etti.

VATANDAŞLAR FARK ETTİ

Olay yerine giden vatandaşlar, iki kişinin kanlar içinde cesetleriyle karşılaştı.  Korkunç manzara karşısında şok alan vatandaşlar durumu İl Jandarma Komutanlığına bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden  jandarma ekibi biri başından diğeri göğsünden tek el ateş edilerek öldürülen kişilerle ilgili kapsamlı soruşturma ve inceleme yaptı. Olay yeri inceleme ekibi ve savcılığın yer keşfinden sonra, iki ceset Diyarbakır'a getirildi.

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Hastanenin morguna alınan ve otopsileri yapılan iki şahsın yapılan araştırmaları sonucu kimlikleri tespit edildi. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşayan biri 51 diğeri 38 yaşında Galip Gezginci ve Engin Şahinli oldukları belirlendi. İnfaz edilen Gezginci ve Şahinli olayının siyasi yönünün olup olmadığı henüz belirlenmezken, cinayetlerin alacak-verecek ya da namus meselesi olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

AİLE FERTLERİNE TESLİM EDİLDİ

Jandarma Lice'de ikamet eden Gezginci ve Şahinli'nin aile fertlerine dün öğleden sonra ulaşırken, bazı kişilerin de ifadesine başvurduğu öğrenildi. Cenazeler yapılan otopsi sonrasında dün akşam aile fertlerine teslim edildi.

YÜKSEKOVA'DA BİR CESET

Öte yandan, Diyarbakır'da yaşanan iki infaz olayının bir benzeri de, Yüksekova'da yaşandı. Yüksekova ilçesinde dün sabah saatlerinde iş yerlerini açmak için çarşıya gelen esnaflar eski cezaevi yakınlarındaki yolda hareketsiz yatan erkek cesedini fark etti. Esnaflar durumu hemen sağlık ekiplerine bildirdi. Yapılan ilk incelemede başından vurularak öldürüldüğü tespit edilen kişinin 25 yaşlarında bir erkek olduğu belirtildi. Ceset, olay yerine gelen ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz