Tanklar girdi çatışma arttı

Takviye tankların gönderildiği Sur ilçesinde, patlama ve silah sesleri arttı. PKK roketatar ve Kanas suikast silahlarıyla, güvenlik güçlerine ateş ederken, Bismil'de örgütün gençlik yapısı çökertildi.

Tanklar girdi çatışma arttı

PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesi, dün ilçeye takviye tankların gönderilmesi ile birlikte patlama sesleriyle yankılanmaya başladı. İlçede, güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmalar aralıksız devam ediyor.

ÇATIŞMALAR ARTTI

Haziran seçimlerinden sonra teröristlerin üstlendiği, okulları karargah olarak kullandığı ve neredeyse dört bir yanına tuzakladıkları patlayıcılarla hayatı felç ettiği Sur ilçesinde 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 54’üncü gününde devam ediyor. 54 gündür şiddetli çatışmaların yaşandığı ve operasyonların aralıksız sürdüğü ilçe, önceki gün takviye tankların gönderilmesi ile birlikte patlama sesleriyle yankılanmaya başladı.

ROKETATARLA KARŞILIK

İlçede, önceki gece geç saatlerden itibaren örgüt üyelerinin bulunduğu bölgeler ateş altına alındı. İlçenin yüksek binalarına çıkan güvenlik güçleri de uzun namlulu silahlarla teröristleri çapraz ateşe tuttu. İlçede, güvenlik güçleri ile PKK'lı militanlar arasındaki çatışmalar yer yer devam ederken, örgüt üyelerinin büyük zaiyat verdikleri bildirildi. Sur ilçesinde bugüne kadar 115 PKK'lı militanın etkisiz hale getirildiği açıklandı.

SUR İLÇESİ HARAP

24 bin insanın yaşadığı ilçede 20 binden fazla insanın ilçeyi göç ederek terk ettiği, bine yakın insanın ise bölgede mahsur kaldığı tahmin ediliyor.

Kalacak yeri olmayan 300'ün üzerinde kişinin otellerde valilik destekli konaklaması sağlanırken, okula giden çocukların eğitimden yoksun kalmaması, aşı gibi koruyucu sağlık hizmetlerinin sağlanabilmesi için diğer mahallelerdeki okullar ve sağlık kuruluşlarının görevlendirildiği belirtildi. Çatışmalardan dolayı büyük mağduriyet yaşayan Vergi Dairesi'ne kayıtlı 600'den fazla esnafa ise nakdi yardımın yapıldı.

BİSMİL'DE OPERASYON

Bismil İlçesinde jandarma ekiplerinin, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik düzenlediği operasyonda 2 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen 2 zanlı tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı Bismil ilçesinde terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsevet Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerine yönelik operasyon düzenledi. Jandarma ekiplerinin yaptığı araştırmalarda ilçede belirlenen 3 kişinin 7 Ağustos 2015 tarihinde Köseli Köyü mevkiinde meydana gelen terör olaylarında araç yakma ve yağma suçlarına karıştıkları tespit edildi.

GENÇLİK YAPILANMASI

Örgütün yeni kurduğu Sivil Savunma Birliği (YPS) yapılanması içerisinde de faaliyet gösterdikleri tespit edilen 3 kişinin evlerine baskın düzenleyen Jandarma ekipleri, 2 şüpheliyi gözaltına alırken diğer şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 140 gram esrar ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi. 2 şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İDİL'DE EMNİYETE SALDIRI

İdil İlçesi'nin Yeni Mahalle'de bulunan İdil İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, akşam saat 20.20 sıralarında PKK'lı terörist grubu tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü'nde görevli güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıkarken, PKK'lılar karanlıktan yararlanıp kaçtı. Elektriğin kesildiği ilçede güvenlik güçlerinin operasyonları devam ediyor.

TSK BİLANCOYU AÇIKLADI

TÜRK Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden operasyonda dün 17 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonda 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada; Şırnak ve Diyarbakır'da yürütülen operasyonlarda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının Cizre'de 429 ve Sur'da 115 olduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz