Süper nine!

Ergani Kaymakamlığı, SYDV tarafından beş torununa bakan Zeynep nineye iki adet büyükbaş hayvan hediye edildi

Süper nine!
DİYARBAKIR - Ergani Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ilçedeki muhtaç bir aileye iki adet büyükbaş hayvan hediye edildi.

Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, iki yıl önce oğlunu trafik kazasında kaybeden ve beş torununa bakan Zeynep Ocak’ı evinde ziyaret etti.

Torunlarının eğitim giderleri için için SYDV'ye başvuran Zeynep nineye iki büyükbaş hayvanı beraberinde getiren Kaymakam Yonsuz, Ocak'ın torunlarıyla yakından ilgilendi.

  KAYMAKAM DESTEĞİ Kaymakam Yonsuz, burada yaptığı açıklamada, Zeynep ninenin maddi durumunun iyi olmadığı için kendilerine yardım talebinde bulunduğunu söyledi.

Yaptıkları araştırma sonucunda hiçbir geliri olmayan aileye, geçinmeleri için kalıcı çözüm bulmaya çalıştıklarını ifade eden Kaymakam Yonsuz, "Mağdur aileyi evlerinde ziyaret ettik. Mağdur olduklarını, beş çocuğumuzun eğitimlerine devam etmeleri için yerlerinin de müsait olmasından dolayı SYDV aracılığıyla iki büyükbaş hayvanı aileye verdik" dedi.

Ailenin bundan sonra kimseye muhtaç olmadan kendi gelirlerini sağlayacaklarını anlatan Kaymakam Yonsuz, hayvanların sağlık kontrollerinin yapıldığını belirtti.

Zeynep Ocak ise, yardımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, beş torununun artık eğitimlerine devam edeceği için mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz