Şırnak'ta çatışma

Uludere'de 2 uzman çavuş şehit oldu, 3 uzman çavuş yaralandı. Şehitler için Şırnak ve Diyarbakır'da cenaze töreni düzenlendi.

Şırnak'ta çatışma

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nın Geymuşule üst bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 2 uzman çavuş şehit oldu, 3 uzman çavuş yaralandı.

Türkiye-Irak sınır hattında bulunan Uludere İlçesi'ne bağlı Yeşimli Köyü Geymuşule üst bölgesinde bu sabah saatlerinde güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 2 uzman çavuş şehit olurken, 3 uzman çavuş yaralandı. Yaralanan askerler helikopter ile Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgede kaçmaya çalışan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonlar sürdürülüyor.

ŞEHİTLER TÖRENLE UĞURLANDI

Çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Bayram Tekin, Uzman Çavuş Caner Kesimal için Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, şehitlerin silah arkadaşları ile kamu müdürleri katıldı. Basına kapalı yapılan törenin ardından şehitlerin cenazeleri helikopterle Diyarbakır'a gönderildi.

DİYARBAKIR'DA DA TÖREN

Buarada, Diyarbakır Asker Hastanesi’nde basına kapalı olarak tören düzenlendi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, askeri erkan ve kurum amirlerinin katıldığı törende şehitlerin özgeçmişleri okundu. Duaların ardından silah arkadaşlarının omuzlarında ambulanslara bindirilen Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Bayram Tekin ve Jandarma Uzman Çavuş Caner Kesimal’in naaşları, askeri uçağa konulmak üzere Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’ne götürüldü. Şehitler, buradan memleketlerine uğurlandı.

OPERASYON SÜRÜYOR

İki askerin şehit olduğu, 3 askerinde yaralandığı çatışmanın ardından Irak sınır kesimine kaçmaya çalışan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürdürülüyor. Karadan özel komandoların sevkedildiği bölgede PKK'lıların izleri sürülürken, Kobra helikopterler de teröristlerin bulunduğu alanları yoğun ateş altına alıp, bombaladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler