Silvan'a yeni cami

Silvan Belediyesi, Selahattin Mahallesi’nde bulunan mezarlıkta cami yapımına başladı.

Silvan'a yeni cami

Selahattin Mahallesi Gaza Tope mevkisindeki mezarlık alanında düzenlenen caminin temel atma törenine Belediye Başkanı Fadıl Erdede, Meya Farkin İmamlar Derneği Başkanı Hüseyin Dönen, DİAY-DER üyesi Mele Süleyman Ekinci, mahalle muhtarları, Meya Kadın Merkezi çalışanları, belediye birim amirleri, belediye ve İl Genel Meclis üyeleri katıldı.

SİLVAN'A YENİ CAMİ

İlçe merkezindeki mezarlıkların dolmasıyla nedeniyle belediye mülkiyeti olan Selahattin Mahallesi’ndeki 180 dönümlük arazi mezarlık olarak tahsis edilirken, alana yapılacak caminin temeli Belediye Başkanı Fadıl Erdede tarafından atıldı. Başkan Erdede, "İlçe merkezindeki mevcut olan Şeyh Halil Mezarlığı, Karabehlülbey mezarlıklarının dolmasıyla vatandaşlar ölülerini gömecek yer bulmakta sıkıntı yaşıyordu. Bizde Silvan Belediyesi olarak harekete geçip, mülkiyetimiz olan Gaza Tope’deki 180 dönümlük arazimizi vatandaşların ölülerini defedebileceği bir mezarlık oluşturup, mezarlık olarak tahsis ettik. Bu konuda çok talepler geldi bize, biz de belediye olarak bu talebi yerine getirdik. Ölülerini defnetmek isteyenlerin artık yıkamasından tutun kefenlenmesine kadar belediye olarak biz ilgileneceğiz. Artık herkes gelişigüzel ölüsünü istediği yere defnedemeyecek. Defin ve gömü işlemleri belediyemiz tarafından ücretsiz bir şekilde yapılacaktır. Bugün burada iki katlı cami temelini de attık. Alt kat yıkama ve kefenleme yeri olacak. Üst kat ise cami olarak inşa edilecek. Hem erkek hem de bayan imam bulunduracağız. En kısa zamanda cami ile birlikte mezarlık alanımıza kavuşacağız" dedi.

DESTEK BEKLENİYOR

DİAY-DER üyesi Mele Süleyman Ekinci ise, “Peygamber Efendimizin (S.A.V) bir hadisinde ‘Her kim Allah için bir mescit inşa ederse Allah ona cennette bir köşk inşa eder’ demektedir. Yaptığınız hizmet Allah’a yapılan bir hizmettir. Hizmet sadece namaz kılmak, oruç tutmak ve hacca gitmek değildir. Ailenize ve halkınıza yaptığınız hizmet Allah’a yapılan bir hizmettir. Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede’nin yaptığı bu hizmetten dolayı kendisine teşekkür ederim, Allah razı olsun" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar cami ve mezarlık yapılacak alanı gezdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz