SES güvencesiz çalışmaya karşı

"Güvenceli iş güvenceli gelecek" kampanyası kapsamında topladıkları imzaları Meclis'e sunmaya hazırlanan SES, güvencesiz çalışmanın kalıcı olarak sonlandırılması için kanun teklifi hazırladı.

SES güvencesiz çalışmaya karşı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), “Güvenceli iş güvenceli gelecek” kampanyasına ilişkin birçok kentte açıklama yaptı. 

SES Diyarbakır Şubesi, kampanyaya ilişkin sendika binasında açıklama yaptı. SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak, güvenceli istihdam düzenlemelerini içeren bir kanun teklifi hazırladıklarını açıkladı. Orak, “100 bin kişiye düşen hekim sayısı OECD ortalamasında 348 iken Türkiye’de 100 bin kişiye düşen hekim sayısı 187’dir. Yani neredeyse yarısı kadardır. 100 bin kişiye düşen ebe-hemşire sayısının OECD ortalaması 938 iken Türkiye’de 100 bin kişiye düşen ebe hemşire sayısı 301, yani 1/3 oranındadır. Normal zamanda bile sürdürülemez olan bu durum, pandemi gibi çok daha özgün ihtiyaçları barındıran bir ortamda ihtiyacı da daha fazla artırmaktadır” dedi.

SAĞLIK EMEKÇİLERİ

Sağlık emekçilerinin korunabilmesi ve hizmetlerin doğru şekilde planlanabilmesi için sağlık emekçi sayısının artırılması yönünde uyarıları olduğunu belirten Orak, “Ancak, sağlıkta dönüşüm programından, daha az emekçiyi daha çok çalıştırıp sömürüyü artırma politikalarından bir adım geri adım atmak istemeyen iktidar, mevcut sağlık emekçilerine yüklenmekte ısrar etti. Çözüm olmayan komik rakamlardaki atamaların ilerisine gitmemiştir” ifadelerini kullandı.

Orak, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin kadroya alınması ve güvencesiz çalışmanın kalıcı olarak sonlandırılması için kanun teklifi hazırladıklarını kaydetti. Orak, bu teklifin kentteki emekçilere sunup imzaya açtıklarını, kanun teklifini ve toplanan imzaları kentteki milletvekillerine ilettiklerini bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz