Şenlikler startını aldı

Dicle Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında bir hafta boyunca yapılacak çeşitli etkinlikler, Uluslararası Galaksi Sirki ile start aldı.

Şenlikler startını aldı

Üniversite öğrencisinden İlkokul öğrencisine kadar birçok kişinin yoğun ilgi gösterdiği sirk gösterisi, izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Gösteride birbirinden ilginç sahne şovları sergilenirken, Kenyalı grubun müzik eşliğinde yaptığı akrobasi hareketleri, ip atlama gösterisi ve halkaların içinden geçerek yaptıkları değişik gösteriler izleyenlerden büyük alkış aldı. Öğretmenleri nezaretinde ilk defa sirke gelmenin mutluluğunu yaşayan ilkokul öğrencileri de silindir üzerinde denge kurmaya çalışan oyuncuyu ilgiyle izledi. Palyaçonun balon gösterisi sırasında minikler, doyasıya eğlendi.

BAHAR ŞENLİKLERİ

Eğitilmiş köpeklerin topla ve halkalar üzerinde yaptıkları sahne şovu izleyenleri büyülerken, eğitmenleri ile ip atlayan köpekler, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Kenya, Rusya ve Gürcistan'dan gelen oyunculardan oluşan sirkin en ilgi çekici gösterisi ise darbuka solo eşliğinde yılanla dans eden kız, salondakileri şaşkına uğrattı. İlk defa yılan görmenin heyecanı ve korkusunu yaşayan öğrenciler yılana dokunabilmek için birbirleriyle yarıştı. Sirk gösterisinde zaman zaman sirk elemanları gösterilerini minik öğrencileri sahneye çağırarak da yaptı. Sahnede boyunlarında bulunan 3 metrelik yılanla dans eden üniversiteli öğrenciler büyük alkış aldı. Bıçaklarla dans eden ve ateşli şişlerle yapılan görsel şölenin ardından sona eren sirk gösterimi, öğrencilerin beğenisini topladı. Sirk, Dicle Üniversitesi'nde iki seans halinde sergilendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz