Şehitlere son görev

Şehit Polis ve Askerler için, cenaze töreni düzenlendi. Batman ve Van'daki törenlerin sonrasında, şehit cenazeleri baba ocağına gönderildi.

Şehitlere son görev

Güneydoğu'yu ağına alan şiddet ve terör kan akıtmaya devam ediyor. Hakkari ve Batman'da önceki gece polis ile askere düzenlenen saldırılarda şehit olan 3 güvenlik görevlisi için cenaze töreni düzenlendi.

Kozluk ilçesi Dövecik köyü yakınlarında önceki gün PKK'lıların yola tuzakladığı bombayı polis zırhlı aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit olan Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube'de görevli polis memuru 49 yaşındaki Nedim Erbay için cenaze töreni düzenlendi.

CENAZESİ MANİSA'YA GÖNDERİLDİ

Evli ve 2 çocuk babası polis memuru Nedim Erbay için Batman Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Azmi Çelik, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, şehidin yakınları, emniyet personeli ve vatandaşlar katıldı. Törende şehit Erbay'ın Türk bayrağına sarılı tabutunu birlikte görev yaptığı meslektaşları omuzlarına alarak taşıdı. Erbay'ın cenazesi uçakla toprağa verilmek üzere memleketi Manisa'ya gönderildi.

KOZLUK'TA NELER OLMUŞTU

Alınan bilgiye göre, Kozluk İlçesi karayolu üzerinde bulunan Dövecik Köyü yakınlarında karayolundaki menfeze bomba tuzaklayan PKK'lılılar bombayı özel harekat polislerinin içinde bulunduğu zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Tahrip gücü yüksek bombanın şiddetli patlamasıyla birlikte zırhlı araçta bulunan özel harekat polisi Nedim Erbay şehit olurken, polis memurları Evren Gül, Şakir Kıymet ve İbrahim Coşkun ile zırhlı aracın arkasından gelen kamyonette bulunan Hamdullah Aydın ile birlikte toplam 4 kişi yaralandı.

ÖLEN SİVİLİN CENAZESİ BİSMİL'DE

Yaralılar, Batman Bölge Devlet Hastanesi ile özel hastanelere kaldırıldı. Özel hastanede tedavi gören ve durumu ağır olan 39 yaşındaki Hamdullah Aydın, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Aydın'ın cenazesi, yapılan otopsi ardından önceki gece sessizce Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde toprağa verildi.

ŞEHİT EDİLEN ASKERLER

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lıların yola döşedikleri patlayıcıyı infilak etirmeleri sonucu şehit düşen Uzman Çavuş İzzet Taşbaş ile Uzman Onbaşı Yunus Arda için Van'da tören düzenlendi. Şehitler törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'ndaki törene, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Hakkari Valisi Yakup Canpolat, Muş Valisi Saddar Yavuz, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.  Saygı duruşunun ardından şehit askerlerin Türk bayrağına sarılı naaşları tören alanına getirilerek, özgeçmişleri okundu. İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından şehitlerin naaşları bir süre askerlerin omzunda taşınarak askeri uçakla Erzurum ve Afyonkarahisar'a götürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler