‘Sağlık emekçileri serbest bırakılsın’

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, SES üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki göstererek, bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

‘Sağlık emekçileri serbest bırakılsın’

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üye ve yöneticilerin gözaltı sürelerinin uzatılmasını tepki çekmek amacıyla, Yenişehir ilçesindeki Ofis semtinde yer alan Hazal Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. “Sağlık ve Sosyal hizmet emekçilerinin sağlık hakkı ve mücadelesinin sesi yargılanamaz” pankartının açıldığı açıklamada, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Zafer direnen emekçinin hakkı olacak” sloganları atıldı.

‘SERBEST BIRAKILSINLAR’

Platform adına açıklama yapan SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, salgın eleştirileri sebebiyle SES üye ve yöneticilerinin hukuksuz bir şekilde gözaltına alındıklarını belirterek, “8 gündür gözaltında tutulan arkadaşlarımıza suç üretmeye çalışmanız boşunadır. Gözaltına alınan sağlık emekçileri derhal serbest bırakılsın” dedi.

‘HUKUKSUZLUĞU KABUL ETMİYORUZ’

Pandemi sürecinde yaşamını yitiren sağlık emekçileri ilişkin bilgi veren Güldiken, “Pandeminin başlamasından bu yana en az 434 sağlık emekçisinin yaşamını yitirdiği, 150 binden fazla sağlık emekçisinin enfekte olduğu bu dönemde, sağlık emekçilerine yönelik yapılan baskıları ve hukuksuzluğu kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz