Paskalya bayramı

Paskalya bayramı dolayısıyla Diyarbakır'daki Surp Gragos Ermeni Kilisesi'nde ayin yapıldı. CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ile Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, kiliseye gelerek cemaat üyelerinin bayramını kutladı

Paskalya bayramı

 Ermeni cemaatinin Ortadoğu'daki en büyük kilisesi olan Diyarbakır Surp Gragos Ermeni Kilisesi'nde, Paskalya bayramı ayini gerçekleştirildi.

>Sur ilçesindeki Surp Gragos Ermeni Kilisesi'nde Paskalya bayramı dolayısıyla düzenlenen ayine, Türkiye Ermenileri Patrikliği tarafından gönderilen Papaz Sevan Cıvanoğlu başkanlık yaptı.

>PASKALYA KUTLAMASI                                                                

>Din görevlileri Divan Nergiz, Artaki Çokşen ve Yuannes Uğurgen'in yönettiği ayinin ardından konuklara çörek ve boyalı yumurta dağıtıldı.

>CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Sur Belediye Başkanı Seyit Narin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, kiliseye gelerek cemaat üyelerinin bayramını kutladı. Buarada, ayini yöneten Papaz, kutsanmak isteyen Müslaman Fadime Miray Ataş adlı kadının talebini kabul etmedi.

>KUTSANMAMAYA TEPKİ

>Ataş da, kutsanmamasına tepki göstererek, şunları anlattı: "Papaz bana, 'Haçınız var mı?' dedi. Ben de 'Hayır' dedim. 'O zaman seni kutsamayız' dedi. Bence çok yanlış. Bizim camilerimize isteyen girebiliyor. Biz de kiliseye girdik ama bizim hocalarımız var, okunmuş su ve şekerlerimiz var. Herkes istediği şekilde alabilir, herkes camilerde istediği şekilde dua edebilir. Hocalarımız istediği şekilde herkese yol gösterebilir. Adana'dan turistik gezi için gelmiştik, Paskalya Bayramı olduğunu duyunca, merak ettim. 'Kutsanma' dediğimiz şey, ibadetin en son noktasıdır. Orda ne bileyim yüreğin bütünlüğüdür. Hangi dinde olursa, olsun allaha olan inançtır. Bence her yerde, herkese kapının açık olması lazım. Bu tabuların yakılması gerekiyor ki, her yerde birlik ve beraberlik, kardeşlik olsun." 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler