Otistik çocuklar bisiklet sürdü

Diyarbakır'da Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla çocuklar bisiklet sürdü

Otistik çocuklar bisiklet sürdü

Diyarbakır Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Bisiklet Federasyonu Diyarbakır İl Temsilciliği, Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Külubu desteğiyle otizmli çocuklar bisiklet sürdü.

Bir alışveriş merkezi önünde toplanan otizmli çocuklar, valilik binasına kadar özel sporcular eşliğinde bisiklet sürdü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, "Bu çocuklar için toplumda her manada farkındalık yaratalım. Bu çocukların ihtiyaçlarını, kültür, sanat ve sporla tamamlayalım" dedi.

Otizmli çocuklar için bisiklet sürme etkinliği düzenlediklerini anlatan Demir, çocukların spor yapmalarını sağlamak amacıyla bisiklet sürerek destek olmayı hedeflediklerini belirtti.

OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN YÜZME EĞİTİMİ

Demir, yaz mevsiminde otizmli çocuklar için antrenörler eşliğinde yüzme eğitimi vereceklerini bildirdi.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak bu çocukların tüm imkanlarından yararlanmalarını sağlayacaklarını belirten Demir, şunları kaydetti:

"Bu çocuklar, bizim çocuklarımızdır. Bu çocuklara her yönüyle sahip çıkmamız gerekir. Tüm kurumlar kendi imkanları dahilinde bu çocukların ihtiyaçlarını gidermelidir. Çocuklar için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri sürdürmek lazım. Otizmli çocuklar için toplumda bir farkındalık yaratmak amacıyla müdürlük olarak her türlü desteği sağlamaya hazırız."

Türkiye Bisiklet Federasyonu Diyarbakır İl Temsilci Ali Alioğlu ise, otizimli çocukların halk tarafından farkedilmesini ve bu çocukların toplumda var olduğunu göstermek amacıyla bisiklet etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Otizmli ailelerin sesi olmak adına bisiklet sürme etkinliği düzenlediklerini ifade eden Alioğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ve Diyarbakır'da otizmli çocuklara dikkat çekmek adına bu tür faaliyetlerin artmasını istiyoruz. Halkımızdan, otizmli çocukların hasta olmadığı konusunda duyarlı olmalarını istiyorum. Bu çocukların sosyalleşme amacıyla en büyük katkının halk tarafından yapılması gerektiğine inanıyoruz. Halkın duyarlı olması sayesinde otizmli çocukların ailelerinin de yükü hafifleyecektir. Kurumlar, tüm alanları otizmli çocuklara açmalıdırlar."

Otistik çocuk babası Latif Kaya da, Türkiye'de otistik çocukların yeni yeni farkedildiğini öne sürerek, otizmli çocuklar için donanımlı bir eğitim kurumunun açılması konusunda talepte bulundu.

Bisiklet sürme etkinliğine otizmli çocuklar, aileleri ve otizmle mücadele eden dernek üyeleri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz