Oğlum param parça edildi

Silvan Baraj yolunda, askeri araç konvoyunun geçişi sırasında meydana gelen patlamada çarşıya ekmek almaya giden 13 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. DİSKİ'de şoför olarak çalışan bir kişi de yaralandı.

Oğlum param parça edildi

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yapımı devam eden Silvan Baraj yolunda, askeri araç konvoyunun geçişi sırasında meydana gelen patlamada çarşıya ekmek almaya giden 13 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti.  DİSKİ'de şoför olarak çalışan bir kişi de yaralandı.

BAHÇE DUVARINA GİZLENMİŞ BOMBA

Silvan İlçesi Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Mevki'inde saat 11.20'de, askeri konvoyun geçişi sırasında bahçe duvarına gizlenmiş bomba, uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada, olay yerinden geçen ve manava ekmek ve sebze almak için gittiği belirlenen 13 yaşındaki Mehmet Emin Simpil feçi şekilde yaşamını yitirdi. Diyarakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri'nde (DİSKİ) şoför olarak çalışan bir kişi de yaralandı.

Olay yerine gelen güvenlik güçleri, önlem alırken polis, ikinci bir bomba ihtimaline karşılık vatandaşları olay yerine uzak durmasını sağladı. Mehmet Emin Simpil'in cesedi, ambulansla Silvan Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılırken, yaralı kişi ise aynı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

ÇOCUK EKMEK ALMAYA GİDİYORDU

Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi'nde meydana gelen patlama ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada olayla ilgili şu bilgiler verildi: "30.08.2015 Pazar günü sabah saat 10.00 sularında, Diyarbakır Silvan ilçesinde Baraj bölgesinin emniyetini sağlayan jandarmaların Ferudun Mahallesinden ilçeye girdikten sonra, PKK mensuplarınca taşların arasına yerleştirilen el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişinden sonra ilçe merkezinde infilak ettirilmesi sonucunda, fırına ekmek almaya gitmekte olduğu öğrenilen 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Olayın faillerinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

ANNE KADRİYE AĞITLAR YAKTI

Fırat Sımpil'in annesi Kadriye Sımpil, evladını kaybetmekten dolayı duyduğu üzüntüyü gözyaşları içinde anlattı. Oğlunun 6. sınıf öğrencisi olduğunu, pazar çantasıyla manavdan sebze almak için evden çıktığını ifade eden Sımpil, "Oğlum yola yerleştirilen patlayıcı sonucu öldü. Evimizin önüne mayın yerleştirenlere Allah hakkımızı bırakmasın. Oğlum paramparça olmuştu" dedi.

YAPANLARI ALLAHA HAVALE ETTİ

"7 çocuğum var birini kaybettim. Allah bunu yapanların belasını versin" sözlerini kullanan Sımpil, acılarının büyük olduğunu ve sadece barış istediklerini belirtti. Fırat Sımpil'in babaannesi Samiye Sımpil de yola patlayıcı yerleştirerek, torunun ölümüne neden olanlardan davacı olduklarını, onları Allah'a havale ettiklerini kaydetti.

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

13 yaşındaki Sımpil'ın cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. İlçeye getirilen Sımpil'in cenazesi Karabehlül Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Karabehlül Mezarlığı'nda gözyaşları arasında defnedildi.

BAHÇE SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, patlamanın meydana geldiği noktada bulunan bahçenin sahibi olduğu öğrenilen bir kişinin gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

O GRUP, AKŞAM BARAJA SALDIRMIŞ

Silvan İlçesi'nde 1 çocuğun ölümü, bir kişinin de yaralanmasına yol açan patlamayı gerçekleştiren PKK'lı grubun, önceki akşam  yapımı süren Silvan Barajı'na da saldırdığı ortaya çıktı. Önceki gün saat 19.15 sıralarında barajın güvenliğini sağlayan askerlere yönelik roketatar, uzun namlulu ve ağır silahlarla saldıran PKK'lılara güvenlik görevlilerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktığı öğrenildi. Yaklaşık yarım saat süren çatışma sırasında, işçilerin kaldığı yemekhanenin camları kırılırken, içerdeki farklı noktaya yaklaşık 15 merminin isabet ettiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz