Oğlum gel teslim ol!

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 7 yıl önce, 17 yaşındayken kaçırılan oğlu Fatih için eylemini sürdüren Sevdet Demir, "33 kişi mutlu oldu. Sen de gel anneni mutlu et. Sen gelmezsen hakkımı helal etmiyorum. Rica ediyorum oğlum gel devlete teslim ol, bu hasret bitsin" dedi.

Oğlum gel teslim ol!

Diyarbakır'da çocukları PKK tarafından kaçırılan 244 ailenin evlat nöbeti HDP İl Binası önünde 807'nci gününüde dgeride bıraktı. Hani ilçesinde fırında çalışırken, 2014 yılında 17 yaşındayken terör örgütünce dağa kaçırıldığını belirtiği oğlu Fatih için 13 Eylül 2019'da eşi Abdullah Demir ile birlikte oturma eylemine başlayan Sevdet Demir, oğlunu kaçırıp götürenlere hakkını helal etmediğini belirtti. Demir, şöyle konuştu:

DEMİR YAŞADIKLARINI ANLATTI

"Oğlumu HDP kaçırıp dağa götürmüş. Temiz bir çocuktu, fırında çalışıyordu, kötü huyu yoktu, HDP onun beyninin yıkamış, kandırarak götürmüş. Ben evladımı istiyorum. 7 yıldır hasret kalmışım ona, içim yanıyor, taş olsa dayanmaz ama evlattır insan hiç unutabilir mi? Oğlumu çok özledim. Onu ne hallerde büyüttüm, hep sırtıma aldım, sırtıma bağladım evi temizledim, sırtıma aldım çapa yaptım, çok zor zahmetle çocuğumu besleyip büyüttüm. Ama onu kopartıp götürdüler benden, hakkımı kimseye helal etmiyorum. Eğer oğlum gelmeden ölsem ben ona da hakkımı helal etmem. Oğluma çağrıda bulunmak istiyorum; oğlum Fatih, beni duyuyorsan kaç gel, bak arkadaşların geldi, 33 kişi mutlu oldu. Sen de gel anneni mutlu et. Sen gelmezsen hakkımı helal etmiyorum. Rica ediyorum oğlum gel devlete teslim ol. Gittiğinden beri biz bir gün nefes almadık, sensiz hayat, sensiz dünya yoktur. Sen gelmezsen dünya benim olsa ne yapayım. Gel teslim ol, ceza yok, eziyet yok, işkence yok. Sen gelsen hemen seni bana teslim ediyorlar, ben de seni eve götürürüm. Gel bu hasret bitsin oğlum."

İNŞAAT İŞÇİSİ BABA

Diyarbakır'da oturan inşaat işçisi Celil Begdaş, 2019 yılı Ramazan ayının ilk günü olan 5 Mayıs'ta ortadan kaybolan oğlu Yusuf'un HDP'liler aracılığıyla dağa kaçırıldığını iddia etti. Baba Begdaş, 5 Mayıs 2019’dan beri bizzat kendisi HDP’nin önünde evladını istediğini ifade eti.

Oğlu ve nice çocukların HDP binasından götürüldüğünü ileri süren Begdaş, “Şu anda bu bina kapalı. Suçlu oldukları için bu binadan gittiler. Ben buradan herkese sesleniyorum. Kimin vicdanı varsa gelsin bu ailelere destek çıksın. Kimi çocuğunu, kimi kızını, kimi Ağrı’dan, kimi Hakkari’den, gelmiş. Artık yeter. Bütün evlatlarımızı versinler. Herkese sesleniyorum. Herkesten çocuklarımızı istiyoruz, bütün partilerden istiyoruz. Bu evlatlar gelmeden hiçbir aile buradan gitmez. Bizim amacımız Türkiye’deki giden bütün çocukların önünü kesmektir. Tek evladımız için burada değiliz. Herkesi de buraya desteğe çağırıyoruz. Gelsinler evlatlarımızı bu zalimlerin elinden kurtaralım. Oğluma da sesleniyorum. Oğlum, fırsatını bulduğun gibi kaç. Gel, orası senin yerin değil. Senin yerin okuldur. Bunlar zalimdirler. Bunlar hiçbir zaman Kürtleri temsil etmediler. Bunlar Kürt olamazlar, Kürtlere soykırım yaptılar. Bütün evlatlarımızı alana kadar durmayacağız. Ama ölüsü, ama dirisi” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz