Oda seçimleri kızışıyor

Diyarbakır’da Mayıs ayından itibaren yapılmaya başlanacak oda seçimleri öncesinde kulis çalışmaları ve adayların hazırlıkları devam ederken, büyük bir çekişme yaşanıyor. Seçime az bir süre kala adayların birleşmesi veya bazılarının çekilmesi de konuşulan konular arasında.

Oda seçimleri kızışıyor

Diyarbakır’ın en önemli sivil toplum örgütlerinden olan Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nda seçim heyecanı yaşanıyor.

                            

MAYIS AYINDA İKİ SEÇİM

Mayıs ayında başlayıp Haziran’da sona erecek seçim öncesinde her iki kuruluşta da kulisler hız kazanırken,adaylıklarını açıklayan isimler arasında kıyasıya bir hazırlık ve çekişme var.

Her geçen gün büyük bir kızışmanın yaşandığı seçimler öncesinde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda (DTSO) şu anki başkan Remzi Can aday değil. Adaylıklarını açıklayan eski başkanlardan Mehmet Kaya,Devlet Eski Bakanı Mehmet Salim Ensarioğlu’nun oğlu avukat Siraç Ensarioğlu ile HADEP’li eski Bağlar Belediye Başkanı avukat Cabbar Leygara arasında büyük çekişme olması bekleniyor. Bu listeye yeni bir ismin eklenmesi beklenmezken,adayların birleşmesi veya birleşmesine de ihtimal verilmiyor.

AKYIL YENİDEN ADAY MI?

Kızışmanın yaşandığı bir diğer yer olan Ticaret Borsası’nda (DTB) ise hem adaylar hem de belirsizlik var. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) tüzüğünde yer alan ‘bir kişi en fazla 2 kez başkanlık yapabilir’ maddesinden dolayı aday olmayacağını açıklayan mevcüt başkan Fahrettin Akyıl, bu maddenin düzeltilmesinden sonra fikir değiştirdi. Resmen açıklamasa da Akyıl’ın U dönüşü yaparak aday olması bekleniyor.

Aday olmalarına kesin gözüyle bakılan diğer isimler ise oda yönetiminde yer alan Ebubekir Bal ve eski genel sekreter Aziz Nart. Bu listeye yenilerin eklenmesi beklenmiyor ancak aday sayısının 3’ten 2’ye düşmesi,bazı adayların da tek liste etrafında birleşmesi gündemde. Bu ihtimal da önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler