O isimleri kaldırın

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, "Milletimizin vicdanında yargılananların isimleri milletin mekteplerine, caddelerine, sokaklarına verilemez" dedi.

O isimleri kaldırın

Ergani Hükümet Konağı bahçesinde basın açıklaması yapan Memiş, millet iradesini hiçe sayan darbecilerin yargı önüne çıkarılması girişiminin, demokrasinin kurumsallaşması ve güçlenmesi açısından çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

 

MİLLETİN VİCDANINI YARALAYANLAR

"Siyasetten yargıya, eğitimden ekonomiye, dini yaşamdan hak ve özgürlüklere kadar birçok alanda toplum mühendisliği yapanların, yaptıklarının yanına kar kalmaması için hesap verecek olmaları demokratik hukuk devleti olmanın gereğidir. Bu bağlamda, 28 Şubatçılarla, 27 Nisan e-muhtırasını verenler de mutlaka yargı önüne çıkarılmalıdır. Halkımız, 12 Eylül referandumuyla, darbenin izlerinin silinmesi için referandumda 'evet' demiştir. Demokrasiyi rafa kaldırarak işlemez hale getiren, halkımızın iradesini hiçe sayanların isimleri okul, cadde ve sokaklardan kaldırılmalı, darbecilerin isimleri milletimizin hafızasından silinmelidir. Unutulmamalıdır ki milletimizin vicdanında yargılananların isimleri milletin mekteplerine, caddelerine, sokaklarına verilemez."

Kaynak: Diyarbakır Söz