Mülteciler geri döndü

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Diyarbakır’a gelen ve zor şartlarda yaşam mücadelesi veren mülteciler, andarma tarafından mülteci kamplarına yönlendirilmek istenince önemli bir bölümü tekrar Suriye’ye dönme kararı aldı.

Mülteciler geri döndü

Fırat AVCIL

DİYARBAKIR-Beşar Esed yönetimindeki Baas rejiminin sivil halka uyguladığı zülümden kaçarak Diyarbakır’a dönen Suriyeli mülteciler geri dönmek zorunda kaldı.

Diyarbakır-Mardin yolu üzerinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait çöp alanında naylon ve tahtadan çadırlar kurarak soğuk kış şartlarında yaşama tutunmaya çalışan mülteciler dün Jandarma ekipleri tarafından uyarıldı. Jandarma mültecilerden sınır illerinde açılan mülteci kamplarına gitmelerini isterken, aksi takdirde sınır dışı edilecekleri uyarısında bulundu.

ÖLÜM KORKUSUNA RAĞMEN DÖNÜŞ

Diyarbakır’da kendilerine tahsis edilecek çadırlarla yaşamak istediklerini belirten 20 aileden oluşan 110 kişilik grubun önemli bir bölümü, mülteci kamplarına gitmeyi kabul etmeyerek Suriye’ye dönme kararı aldı.

Eşyalarını toplayan mülteciler, iç savaş ve ölüm korkusuna rağmen Suriye’ye döneceklerini ifade ettiler.

Bu arada haberimizin yayınlanmasından sonra duyarlı iş adamları ve vatandaşlar, mağdur Suriyelilere çadır, battaniye ve gıda yardımında bulunmaya başladı. Suriye ve mülteci kamplarına gitmeyi kabul etmeyen ailelerin ağır kış şartlarında yaşama tutunma mücadelesi devam ederken, kışlık barınma ihtiyaçlarının acil olarak karşılanmaması halinde salgın hastalıkların başlamasından endişe ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz