DİYARBAKIR-Araç muayene istasyonlarındaki fahiş fiyatlara tepki gösteren sürücüler, verdikleri ücretin değerinde bir hizmet göremediklerini ve Diyarbakır'da tek bir araç muayene istasyonunun yetersiz olduğunu ifade ettiler.
Muayene için aldıkları randevu saatine göre sabahın erken saatlerinden itibaren istasyonuna gelen sürücüler, belirtilen zamanda araç muayenelerinin gerçekleştirilmediğini belirtti.
"Randevu verip paramızı alıyorlar ama randevu saatinden fazla bekletiyorlar"
Bekletilme sebeplerinin eleman ve istasyon yetersizliği olduğunu ifade eden Fırat Demiray, büyükşehirde 3-4 muayene istasyonunun
Demiray, "Derdimiz araç muayene istasyonunda oluşan kuyruk. Muayene istasyonu merkezine sorduğumuzda maksimum 2 saat bekletileceğimiz söylendi ama 2 saat 20 dakikadır burada bekliyorum. Herkesin zamanının değerli olmasının yanında salgın nedeniyle kalabalığın da riski var. İnsanlar iç içe duruyor. Paramızı alıp randevu veriyorlar ama bizi randevu saatinden daha fazla bekletiyorlar. Aklımıza gelen 2 ihtimalden biri, çalışan sayısının yetersiz olması, diğeri ise Diyarbakır gibi büyükşehire 1 adet muayene istasyonu yetmiyor. Diğer yerlerde olduğu gibi 2, 3 hatta 4 muayene istasyonuna ihtiyaç var. Bu artık bir ihtiyaç değil zaruret." dedi.
Demiray, "Gönül ister ki hiç muayene ücreti vermeyelim. Şöyle bir gerçek de var ki aldıkları ücret karşılığında verdikleri hizmet sadece kontrol. Parça değişimi ya da bakım yok. Buraya ödediğimizden daha az bir ücretle servislerde bu dediklerimizi yaptırabiliyoruz. Mademki böyle bir hizmet yapılmıyor o zaman neden böyle bir ücret talep ediliyor?" ifadelerini kullandı.
"Muayene ücretleri tamamen fiyasko"
Yapılan işlem için alınan paranın orantısız olduğunu söyleyen Mesut Zaman, yetkililerden bu konuda yardım talebinde bulundu.
Zaman, "Yetkililerin buradaki durumu görmelerini ve müdahalede bulunmalarını istiyoruz. Diyarbakır gibi büyükşehire bir adet muayene istasyonu yetmiyor. Saat 12.00'de gelen insanlar saat 17.00 olmasına rağmen hâlâ bekliyorlar. Daha önce aracımı İstanbul'da da muayeneye götürdüm, orada 10 dakikadan fazla beklemiyorsunuz. Randevunuz saat 15.00'te ise 15.10'da aracınız içeriye alınır. Burada yanlış bir işleyiş olduğu belli. Peron mu yoksa eleman mı eksik bilemiyoruz." diye belirtti.
Ayrıca muayene işleminin bitmemesi durumunda kalacak yerinin olmadığına da değinen Zaman, "Ayrıca muayene ücretleri tamamen fiyasko. Aracınızın trafiğe çıkmaya uygun olup olmadığını değerlendiriyorlar. Tabi ki bir gider vardır ama bu ücretleri giderlere göre ayarlasalardı daha uygun bir ücret olabilirdi. Bu kadar beklemek gerçekten bir zulüm. Saat 15.00'e randevu alıp 18.00'e yetişirsem yine iyi. Kulp'tan buraya 127 kilometre yol geldim. Eğer işlem bitmezse burada kalacak yerim de yok. Yetmiyorsa birkaç peron ya da muayene istasyonu daha açın. Bu insanlar burada mağdur oluyor." diye konuştu.
"Resmen paramızla rezil oluyoruz"
3 buçuk saatten beri muayene istasyonunda olduğunu ve aracına hiçbir işlem yapılmadığını vurgulayan Bülent Kürsek, firmanın rakipsiz oluşunun araç sürücülerini olumsuz etkilediğinin altını çizdi.
Muayene istasyonlarındaki uzun araç kuyrukları sürücüleri bezdirdi
Bülent Kürsek
Kürsek, "Saat 13.45'e randevu aldım. Esirmiş gibi burada tutuluyoruz. Burası ranta dönüşmüş. 15 dakika önce içeriye sordum, sırayla aldıklarını söylediler ama burada sıra falan yok. Aracım ağır vasıta ve şu an dışarıda. Öğleden beri buradayım ama içeriye bir tane dahi ağır vasıta araç almadılar. Halbuki biz de paramızla buradayız. Sadece eziyet çektirmek için yapıyorlar. Onlara aracımı almazlarsa şikâyet edeceğimi söyledikten sonra bir tır aldılar içeriye." şeklinde konuştu.
Kürsek, şunları söyledi:
"2 tozluk yüzünden beni muayene tekrarına gönderdiler. Sırf bunun için öğleden beri burada bekliyorum. Yeter artık ellerinden çektiğimiz! Trilyonlarca para kazanıyorlar. Kim bizi kollayacak, kim hesap soracak? Resmen paramızla rezil oluyoruz. Yük taşıyorum, alacağım yük şu an organize sanayide beni bekliyor ama saat 17.30 olmuş ve mesai bitmek üzere. Aracım şu saate kadar içeriye dahi alınmadı. Hem eleman hem peron hem de istasyon sıkıntısı var. En ufak kusurda bile muayeneden geçemiyorsun çünkü tekrar olunca daha fazla para alacaklar. Diyarbakır'da en az 3 muayene istasyonu olmalı. Eğer rakip firma olsaydı bu halde olmazdık."
Kaynak: Diyarbakır Söz