Lice'ye yüksek okul

Lice Kaymakamı Özer Özbek ve Lice Belediye Başkanı Fikriye Aytin ile İstanbul'da yaşayan bir grup iş adamı Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret etti.

Lice'ye yüksek okul

Ziyarette konuşan Kaymakam Özbek, yaptıkları projeler ve yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, Elit World Otellerinin sahibi Coşkun Elit tarafından Lice ilçesinde yapmayı planladıkları meslek yüksekokulu için destek istedi.

Yüksekokul için gereken desteği vereceğini kaydeden Toprak, şöyle dedi:

MESLEK YÜKSEK OKULU

"Bir taraftan Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, meslek yüksekokulunun açılışı ile ilgili teknik ve mevzuatın gerektirdiği çalışmaları yapmalı ve hangi şartların ve altyapının ortaya konulması gerektiğini ifade etmeli, diğer taraftan da biz meslek yüksekokulu için yer araştırmasını ve uygun yerin tahsisi üzerinde durmalı ve çözmeliyiz. Ayrıca da meslek yüksekokulu açıldığı takdirde eğitim öğretim binaları, sosyal tesisler, yurt binaları, spor ve kültür tesisleri ile ilçede yine otel oluşturulması konusunda değerli iş adamlarımızın ciddi katkısı gerekiyor. Ben bu ziyarette değerli iş adamlarımızın Coşkun Bey öncülüğünde bunu planladıklarını ve beni de heyecanlandırdıklarını söylemeliyim. O zaman el birliği ile hep birlikte bunun için kolları sıvıyoruz ve çalışmaya başlıyoruz. Bu çerçevede her türlü desteği vereceğimizden herkesin emin olması gerektiğini söylüyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz