Lice'de "Ashab-ı Kehf Uyanış Günü" etkinliği

Diyarbakır'ın Fethi'nin 1383. yılı dolayısıyla Lice ilçesinde "Ashab-ı Kehf Uyanış Günü" etkinliği gerçekleştirildi.

Lice'de

Diyarbakır'ın İslam orduları tarafından fethedilmesinin 1383'üncü yılı dolayısıyla Valilik himayelerinde Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Fetih Haftası etkinlikleri, Lice'nin Duru Mahallesinde bulunan Ashab-ı Kehf mağarasında düzenlenen etkinlikle sona erdi.

Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, Ashab-ı Kehf ile ilgili bilgi verdi.

HUZURUMUZU KİMSE BOZAMAZ

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, etkinlikte yaptığı konuşma, Diyarbakır'ın fethedilmesiyle Anadolu'nun kapılarının İslam'a açıldığını ifade ederek, bugün de Ashab-ı Kehf'e hep birlikte dua ettiklerini belirtti.

Su, "Diyarbakır'ın birçok ilçesinden bugün buraya gelebiliyor, bu merasimleri tertip ediyorsak huzur ve güvenin sonucu yapabiliyoruz. Cenabı hak huzurumuzu bozmasın, huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermesin." dedi.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak Diyarbakır'a hizmet etmeye devam edeceklerini ifade eden Su, bu alanı ve Ashab-ı Kehf'i tüm dünyaya tanıtmak için büyük gayret sarf edeceklerini belirtti.

GÜZELLİKLER ŞEHRİ DİYARBAKIR

Su, "Sizlere hizmet için buradayız. İnşallah sizlerle Diyarbakır'ımıza hep birlikte güzel hizmetler sunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, dua okudu.

Kılınan namazın ardından Büyükşehir Belediyesince etkinliğe katılanlara yemek ikram edildi.

Etkinlik Grup Tillo'nun seslendirdiği ilahilerle sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz