'Kurtarın' dediler çatışmaya girdiler

Sur'dan 112'ye telefon 3'ü yaralı 7 kişi enkazın altındayız, bizi kurtarın çağrısı geldi. 2 saatlik bekleyişin ardından çıkanların silahla ateş açması sonucu çıkan çatışmada 7 örgüt üyesi öldürüldü.

'Kurtarın' dediler çatışmaya girdiler

Merkez Sur İlçesi'nde bu sabah saatlerinde  Dört Ayaklı Minare yakınlarında bulunan 112 Acil Servis ekipleri ve HDP milletvekillerini arayan bir kişi, yıkılan bir binanın enkaz altında bulunduklarını, 3'ü yaralı 7 kişinin çıkmak istediğini belirterek, yardım istedi. 1'i kadın 7 kişi, güvenlik güçlerine ateş açınca çıkan çatışmada tümü ölü ele geçirildi.

3'Ü YARALI 7 KİŞİ

Edinilen bilgiye göre, Savaş Mahallesi'nde Dört Ayaklı Minare Hacı Hamit Camii yakınlarında 112 Acil Servis ve HDP'li Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Nursel Aydoğan'ı arayan bir kişi, 3'ü yaralı 7 kişinin yıkılan bir binanın banyo bölümünde kaldıklarını ve iş makinelerinin binanın enkazında çalıştığını belirterek, buradan çıkmak için yardım istedi. 112 Acil Servis ekipleri, durumu güvenlik güçlerine ileterek, bölgeye ambulans gönderirken, güvenlik güçleri de bu kişilerin PKK'lı olabileceğini değerlendirerek bölgeyi kontrol altına alıp operasyon hazırlığı yaptı.

TESLİM OL ÇAĞRILARI

HDP milletvekilleri, kendilerine gelen telefon üzerine Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile görüşerek, 3'ü yaralı 7 kişinin oradan operasyon yapılmadan çıkarılması için gerekli önlemlerin alınmasını isterken, Valilik ile görüşmelerin sürdüğü ve söz konusu kişilere 'Teslim ol' çağrıları yapıldığı belirtildi.

7 KİŞİ ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, söz konusu kişilerin teslim olmaları için çağrı yapıldığını ve yaklaşık 2 saat beklenildiğini, buna rağmen 1'i kadın 7 kişinin binadan çıkarken silahları ile polise ateş açtığını söyledi. Yetkililer çıkan çatışmada, 1'i kadın 7 PKK'lının silahları ile birlikte etkisiz hale getirildiğini söyledi.  Çatışmadan sonra Cumhuriyet Savcısı'nın da olay yerinde inceleme yaptığı belirtildi.

Operasyonun bittiği açıklandığı 9 Mart'tan bir gün sonra Sur'da meydana gelen çatışmada 8, önceki gün de yine yaşanan çatışmada 8 PKK'lı öldürülmüş, çatışmada 2 polis memuru da yaralanmıştı.

VALİLİK AÇIKLADI

Diyarbakır Valiliği, 7 PKK'lı teröristin öldürülmesi ile yazılı açıklama yaptı. Teröristlerin güvenlik güçlerine ateş açtığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "İlimiz Sur İlçesi'nde BTÖ mensuplarınca oluşturulan barikatların kaldırılması ve çukurların kapatılması için başlatılan operasyonların bitmesinin ardından, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla bölgede arama tarama faaliyetleri güvenlik güçlerimizce devam etmektedir. Güvenlik güçlerimize çalışma yapılan yapılan alan içerisinde bölücü terör örgütü mensupların bulunduğu ihbarının alınması üzerine bölgede bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik Türkçe ve Kürtçe olarak, 'Teslim ol' çağrısı yapılmış, ancak yapılan çağrılara rağmen bölücü terör örgütü mensupları teslim olmamış ve güvenlik güçlerimize yönelik silahla saldırıda bulunmuşlardır. Saldırıya anında karşılık veren güvenlik güçlerimiz ile bölücü terör örgütü mensupları arasında kısa süreli çatışma yaşanmış ve çatışmada 6'sı erkek, 1'i kadın toplam 7 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz