Köylüler isyan etti

Bismil'in Köseli köyü sakinleri, 'sık sık yaşanan trafik kazalarına" veryansın ederek, yaya geçidi yapılması için eylem yaptı.

Köylüler isyan etti

Diyarbakır-Batman karayolu üzerindeki Bismil'in Köseli köyünde, otomobilin bir çocuğa çarparak yaralaması sonrasında, köylüler yaya geçidi yapılması için eylem yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Ö.İ. (47) yönetimindeki 35 KA 0400 plakalı özel otomobil, Köseli köyü mevkisinde yolun karşısına geçmeye çalışan M.U'ya (9) çarptı. Kazada yaralanan M.U, Ö.İ. tarafından Bismil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından çocuk Diyarbakır'a sevk edildi.

TRAFİK KAZASI

 

Olayla ilgili olarak Ö.İ. gözaltına alındı.

Kazanın ardından köylüler sık sık trafik kazalarının meydana geldiği yolu bir süre trafiğe kapattı. Köylülerle jandarma arasında yaşanan kısa süreli arbedenin ardından jandarma yolu yeniden trafiğe açtı.

EYLEM YAPTILAR

 

Köseli Köyü Muhtarı Cihan Altundere yaptığı açıklamada, Bismil Diyarbakır yolunda meydana gelen kazalarda şimdiye kadar birçok kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Son olarak 19 yaşında üniversite öğrencisi Sidar Poyraz'ın evine dönerken hızla gelen bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini ifade eden Altundere, aracı kullanan kişinin olaydan sonra yakalanamadığını belirtti.

ÖLÜM YOLU OLDU

 

Altundere, bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için köylülerle tepkilerini göstermek için yolu trafiğe kapattıklarını anlatarak, "Umarız bu son kaza olur ve gerekli önlemler alınır. Yola üst ve alt geçitler yapılmalı. Bu hiç de tasvip etmediğimiz bir eylem tarzı oldu. Ama köylüler bunu yapmakta kararlı olduklarını söyleyince de yapacak bir şey kalmadı" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz