Kontak kapattılar

Diyarbakır'da dolmuşçular, Büyükşehir Belediyesi'nin kendileri hakkında 'keyfi' uygulamalarda bulunduğu gerekçesiyle yolu trafiğe kapattı.

Kontak kapattılar

Diyarbakır’da belediyenin ulaşımdan kaldırmak istediği minibüsçü esnafı ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki gerginlik gün geçtikçe tırmanıyor. Belediyenin ulaşım havuzuna girme teklifini kabul etmeyen minibüsçüler, belediyenin bu uygulaması aleyhine dava açarken mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Belediyenin mahkeme kararının acısını esnaftan çıkarmaya çalışarak kanunsuz şekilde güzergah sınırlamasına gittiğini ve psikolojik baskı uygulayarak ceza üstüne ceza yazdığını iddia eden minibüsçüler dün ilginç bir eyleme imza attı. Bütün minibüs duraklarının anlaşarak yaptığı eylemle araç sürücüleri kontak kapattı. Bağlar’daki Kuruçeşme bölgesinde yolu trafiğe kapatan minibüs şoförleri,araç sahipleri ve durak çalışanları bir süre eylem yaptı. Belediye zabıtaları ile eylemciler arasında gerginlik çıktı.

ÇEVİK KUVVET EYLEMİ BİTİRDİ

Tekme ve tokatların konuştuğu olayda zabıtalar yakında bulunan Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne sığındı.

Daha sonra olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, eylemi sonlandırıp gerginliği bitirmeye alıştı. Uzun uğraşlar sonucu yolu trafiğe açan minibüs sürücüleri, korna ve alkış çalarak belediyenin uygulamasını protesto etti.

Eylemden sonra Bağlar İlçe Müdürlüğü’ne giden hat sahipleri, durak başkanları ve araç sürücüleri yaptıkları eylemle ilgili ifade verdi.

Minibüs şoförleri, belediyenin zülmü nedeniyle evlerine ekmek götüremeyecek duruma geldiklerini iddia ettiler.

‘SİNDİRMEK İÇİN CEZA YAZIYORLAR’

Kameralara konuşan bir minibüsçü,”Benim arabamın değeri 8 bin TL, bana gelen ceza ise 11 bin TL. Haberimiz olmadan,uyarı yapılmadan ceza veriyorlar. Bizi sindirmeye çalışıyorlar. Güzergahlarımızı kısıtlıyorlar. Yeni semtlere giremiyoruz. Belediye açıkça zülüm,baskı ve şantaj uyguluyor. Bizi zorla havuza sokmaya çalışıyorlar. Bizim ekmek teknemize göz dikmişler. Bu kadar insana yazık değil mi?” dedi.

Bazı esnaflar da belediyenin kendi kararlarını esnafın rızası olmadan zorla dayatmaya çalıştığını ileri sürerken, zabıtanın keyfi ve kanunsuz şekilde ceza yazarak esnafın ekmeğiyle oynadığını iddia ettiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler