Kitap mezadı

Diyarbakırlı kitapseverler kitap mezadında buluştu

Kitap mezadı

Diyarbakır’da her ay farklı bir mekanda Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen  kitap mezadı, bu ay tarihi Paşa Hamamı yanındaki alanda yapıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca vatandaşların özellikle basımı bitmiş olan kitaplara ulaşabilmesi ve ellerinde bulunan okunmuş kitapları satmak isteyenlere yönelik düzenlenen mezatta, kitapseverler 5 liradan başlayan fiyatlarla okudukları kitapları satma veya başka kitaplar alma imkanı buluyor.

Kitapseverler felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, bilim, teknoloji, sanat, psikoloji, ekonomi, edebiyat, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, sinema, tiyatro, müzik, resim gibi Türkçe, Arapça, Osmanlıca, Farsça, Almanca, İngilizce dillerinde eski ve yeni eserleri açık artırma yoluyla uygun fiyata alma fırsatı yakalıyor.

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Fesih Berra Akkuş, etkinliğin Sur ilçesinde gerçekleştirilmesinin önemine değinerek, ilçenin böyle etkinliklerle anılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

KİTAP MEZADI

Akkuş, "Kıymetli kitapların ilk baskılarını burada bulabiliyoruz. Çok kıymetli ve nadide kitaplar satışa sunuluyor. Özellikle gençler ve vatandaşlar için güzel bir etkinlik oluyor." dedi.

Akkuş etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Fatime Erol da ilk defa bir kitap mezadına katıldığını anlatarak, bu tür etkinliklere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Gülhan Gül de ilk defa böyle bir etkinlikle karşılaştığını ve Diyarbakır halkı olarak bu etkinliği önemsediklerini aktardı.

Gül, "Türkiye'nin bir başka yerinde bulamadığımız kitapları şu anda açık artırma usulüyle alabiliyoruz. Bu etkinlikten oldukça memnun kaldık." diye konuştu.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, kitap mezadını her ay farklı bir mekanda kitapseverler için düzenlemeye devam edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler