Kaya Emniyet Müdürü oldu!

329 kaymakam ile 11 ilin emniyet müdürünün görev yerleri değiştirildi, Diyarbakır Emniyet Müdürü Sakarya Emniyet Müdürü Fatih Kaya oldu.

Kaya Emniyet Müdürü oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararname ile aralarında 12 ilçe belediyesi kayyımın da olduğu 329 kaymakam ile Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünün de aralarında bulunduğu 11 ilin emniyet müdürünün görev yerleri değiştirildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 422 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi. Kararname ile toplam 329 ilçe kaymakamının görev yerleri değiştirilirken, kayyım olarak atanan kaymakamlardan Kayapınar, Kızıltepe, Cizre, Sur, Diyadin, Muradiye, Başkale, Malazgirt, Karaçoban ve Silvan’ın da içinde olduğu 12'si farklı görevlere atandı, yerlerine yeni kaymakamların ataması yapıldı.

AŞKIN YERİNE KAYA

“Emeklilik dilekçesi” vererek, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevinden ayrıldığı bildirilen ve kısa süre önce sessiz sedasız şehri terk eden Hüseyin Aşkın’ın İl Emniyet Müdürleri kararnamesine göre, merkeze çekildi. Aşkın, Polis Başmüfetişliğine alınırken yerine Sakarya Emniyet Müdürü Fatih Kaya atandı.

KAYA KİMDİR?

1990 Yılında Polis Akademisinden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.  TODAIE' de Kamu Yönetimi yüksek lisansı aldı. Ankara, Iğdır, Konya, Elazığ İl Emniyet Müdürlüklerinde çeşitli görevlerde bulundu. Değişik meslek içi kurslara katıldı.  Bir çok kursta eğitici olarak görev aldı. Asayiş Daire Başkan Yardımcısı görevini yürütmekte iken 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etti. Teftiş Kurulu Başkanlığında Polis Başmüfettişliği  görevini yürütürken 20 Ocak 2015 tarihinde Bitlis İl Emniyet Müdürü olarak atandı.  20 Ağustos 2017 tarihli kararnameyle Sakarya İl Emniyet Müdürlüğüne atandı.

ÇİFTÇİ VALİ YARDIMCISI

Kararnamede, Sur Kaymakamı ve Kayyımı olarak görev yapan Abdullah Çiftçi, Diyarbakır İl Vali Yardımcılığı görevine atandı. Çiftçi aynı zamanda İçişleri Bakanlığı tarafından vekaleten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevini de, yürütecek. Ki Çiftçi, bir süre önce bu göreve atanarak, Sur kayyımlığı görevini bırakmıştı. Trabzon Maçta Kaymakamı Selim Çomaklı’da Diyarbakır’a Vali Yardımcısı olarak atandı.

KARAMAN ASALETEN

Buarada, Ankara Ayaş ilçe Kaymakamlığı görevinden Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçe Kaymakamlığı ile İlçe Belediye Başanvekilliği görevine bir süre önce geçici görevlendirmeyle atanan Arif Karaman, kararnamede asaleten ataması yer aldı. Karaman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından görülen lüzum üzerine görevden el çektirilerek Giresun Bulancak İlçesine kaymakam olarak atanan Ünal Koç’un yerine görevlendirilmişti.

KAYYIM ATAMASI

Sur Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanvekilliği görevine Van’ın Başkale İlçe Kaymakamı Asım Solak, Silvan Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanvekilliği görevine ise Şırnak’ın Beytüşşebap Kaymakamı Hasan Uğuz, Bağlar İlçe Kaymakamlığına Sinop’un Ayancık Kaymakamı İsmail Pendik, Çınar Kaymakamlığına Yozgat Şefaatli Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, Çıkmak Kaymakamlığına da Adana Feke Kaymakamı Vahit Yılmaz atandı.

BÜYÜKNALÇACI ANTALYA VALİ YARDIMCISI

Çınar Kaymakamı Güner Sinem Büyüknalçacı, Antalya Vali Yardımcılığı görevine,  Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu Mardin’in Kızıltepe ilçesine kaymakam,  İlhan Karakoyun ise Ankara Valiliği Hukuk İşleri, atandı.

DİĞER ATAMALAR

Giresun Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Emniyet Genel Müdürlüğü Belge Yönetimi ve Koordinasyon Daire Başkanılığına,  Antalya Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğüne, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğüne; Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Orhan Çevik, Antalya Emniyet Müdürlüğüne, Emniyet Genel Müdürlüğü Belge Yönetimi ve Koordinasyon Daire Başkanı Recep Güzel Yazıcı, Giresun Emniyet Müdürlüğüne, Vekaleten Karabük İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Polis Başmüfettişi Kadir Yırtar, Karabük İl Emniyet Müdürlüğüne, Vekaleten Kütahya Emniyet Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Polis Başmüfettişi Hakan Sıralı; Kütahya Emniyet Müdürü; Vekaleten Nevşehir Emniyet Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Polis Başmüfettişi Ali Loğoğlu, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüne; Vekaleten Siirt Emniyet Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Polis Başmüfettişi Hakan Yıldırımoğlu, Siirt Emniyet Müdürlüğüne; Vekaleten Sinop İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Polis Başmüfettişi Tarıkhan Çetiner, Sinop Emniyet Müdürülüğüne, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Polis Başmüfettişi Kayhan Ay, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğüne atana.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler