Kaya başkan seçildi

AK Parti Diyarbakır İl Kadın kolları Başkanlığı'nın 6. Ologan kongresi yapıldı. Başkan Muzeyyen Kaya, delegelerin oylarıyla, yeniden başkan seçildi.

Kaya başkan seçildi

AK Parti'nin Diyarbakır'daki ilçe teşkilatları kongrelerinin ardından, kadın ve gençlik başkanlıklarına ilişkin kongreserisine start verdi. Dün yapılan İl Kadın kolları Başkanlığı'nın 6. Olagan Kongresinde Başkan Muzeyyen Kaya, delegelerin güvenini alarak, yeniden başkan seçildi.

6. OLAGAN KONGRE

AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam'ın katılımıyla bir düğün salonunda yapıldı. Kongrede, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı yayınlandı. Çam'ın yansıra kongreye AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Seda Gören Bölük, 17  ilçenin kadın ve ana kademe başkanları, Diyarbakır Milletvekilleri Milletvekilleri, Bağlar Belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu, Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoglu ve İl Başkanı Süleyman Serdar Budak katıldı.

ÇAM, KAZANAN BİR TÜRKİYE

Kongrede konuşan Çam, bugün kentte duygusal anlar yaşadıklarını söyledi. Çam, konuşmasında bazı siyasi partileri eleştirerek, şunları kaydetti: "Diğer taraftan 2 parti, 3 parti birleşmişler terör örgütüne en ufak bir şey söylendiğinde hemen ayağı kalkıyorlar, hemen söz alıp savunmaya geçiyorlar. Biz biliyoruz ki eğer bizler sağlam durursak, eğer bizler kadınlar olarak çalışmalarımızı sağlam yaparsak, eğer biz inandığımız yolda azimle yürümeye devam edersek bunlar başaramayacaklar. Biz bunların başarmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye artık hem masada hem de sahada kazanan bir Türkiye. Türkiye artık tarih yazıyor. Türkiye, Diyarbakır'da,  Karabağ'da tarih yazıyor. İHA ve SİHA'larla sınırlarımızda tarih yazıyor. Burada bir kardeşimizin burnu kanasa Kırklareli'ndeki annemiz ağlıyor."

AK kadınlar olarak Türkiye'nin bütününde canları, kanları ve var güçleriyle mücadele verdiklerini 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için yol yürümeye devam edeceklerini belirten Çam, "Gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Diline, dinine, ırkına, kıyafetine bakmadan 83 milyona hizmetkar olan bir liderin talebeleriyiz." ifadelerini kullandı.

"Pandemi ile bir yıldır mücadele ediyoruz. Sosyal koruma kalkanından vatandaşlarımızın mümkün olduğu kadar dertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Bir taraftan aşılama çalışmaları devam diyor ama maalesef şer odakları da durmuyor, dur durak bilmiyor." diyen Çam, şöyle devam etti:

DİYARBAKIR SOKAKLARINI KARIŞTIRANLAR

"Dün Diyarbakır sokaklarını karıştıranlar bugün Boğaziçi Üniversitesinde gençleri bir takım organizasyonları yaptırarak, gençleri alet ederek aynı Gezi Parkı'nda olduğu gibi meselenin 3-5 tane ağaç olmadığı gibi bugün de Boğaziçi'ndeki mesele rektör meselesi değildir. Bizler uyanık olacağız. Bizler yaşadıklarımızı unutmayacağız. Biz unutmayacağız ve yaşadıklarımızı unutturmayacağız. En fazla çile çeken Güneydoğu'daki AK kadınlarımız, annelerimiz evlatlarına sahip çıkacak ve yaşadıklarımızı asla unutturmayacak. Bizler terör örgütlerinin nereden beslendiklerini çok iyi biliyoruz. Her türlü terör örgütüne karşı duruşumuzu sergileyeceğiz. PKK'sı da DEAŞ'ı da FETÖ'sü de alçaktır, aşağılıktır, haindir. Neden bu toprakların huzurunu bozmaya çalışıyorlar? Çünkü bu toprakların anaları Asya'daki mazlum anaların sesi, derdine de derman olmaya çalışıyor.  Afrika'daki gözü yaşlı çocukların, Balkanlar'daki mazlumların derdine de derman olmaya çalışıyor ama bizler burada olduğumuz sürece, sizler dimdik ayakta durduğunuz sürece başaramayacaklar."

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Tek liste ile gidilen seçimde Müzeyyen Kaya AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanlığına yeniden seçildi. Kongrede yöresel kıyafetli kadınların arbaneli görseli ilgi çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz