İşte o tetikçi!

İş İnsanı S.K'ya suikast düzenleyen Organize Suç Örgütünün tetikçisi Yunus Lale soruşturması genişletildi. Savcılık Lale adına kayıtlı 6 telefon tespit ederken, son üç ay içerisindeki görüşmelerini de inceleme aldı.

İşte o tetikçi!

Aralarında bazı siyasilerin de yer aldığı Organize Suç Örgütü üyesi Yunus Lale'nin, Toplu Konut İdaresinin bir süre önce satışa çıkardığı arsayı ihale yoluyla alan İş insanı S.K'ya yönelik saldırı olayı, Diyarbakır'ın gündemini meşgul ederken, soruşturmanın kapsamı genişletildi. Olaya Organize Suçlara bakan Cumhuriyet Savcısı el koyarken, saldırgan Lale'nin üzerine kayıtlı çıkan 6 telefon inceleme alındı. S.K'nın avukatları tehdit ve şantajda bulunan Ramazan ve Nihat Lale'nin de dosya kapsamına alınmasını istedi.

ORGANİZE SUÇLAR SAVCILIĞI İNCELİYOR

Geçtiğimiz hafta Cuma akşamı Yenişehir ilçesindeki alışveriş merkezinin otoparkında eşiyle özel otomobile binmek üzere iken 33 yaşındaki Yunus Lale'nin silahlı saldırısına uğrayarak, ağır yalanan İş İnsanı S.K'nin olayı kentin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Saldırı sonrası kasten adam öldürmek suçuyla tutuklanarak cezaevine konulan Organize Suç Örgütü tetikçisi olduğu belirlenen Yunus Lale soruşturmasında kapsam genişletilirken dosyası, Organize Suçlara Bakan Cumhuriyet Başsavcısı tarafından inceleme alındı.

SALDIRGAN İFADESİYLE ÖRGÜTÜ ELE VERDİ

Poliste susma hakkını kullanıp, Nöbetçi Savcılığı ile 4. sulh Ceza Mahkemesinde verdiği ifadesiyle, S.K'ya yönelik gerçekleştirdiği silahlı saldırı olayına sudan gerekçe göstermesi dikkat çekti. Lale, "orada dolaşıyordum, bana ne bakıyorsun dediği" için üzerimdeki silahı çekerek, 4-5 el ateş ettiğini söylemesi, İş İnsanı S.K'ya yapılan saldırının, önceden organize edildiğini doğruladı.

6 TELEFON HATTI KAYITLI ÇIKTI

Üzerinde ele geçirilen bir silah ili iki şarjör ve çok sayıda merminin Yunus Lale'nin üzerinde ele geçirilmesi, saldırı olayını "talimat üzerine" gerçekleştirdiği ihtimalini güçlendirirken, üzerine kayıtlı 6 cep telefonu ortaya çıktı. Sorgusunda kendi adına kayıtlı olan 6 cep telefonunu kimlere verdiği ve kimlerin kullandığı yönünde, çelişki ifade veren Yunus Lale'nin olay sonrası, AK Parti İl Binasına sığınmaya çalışmasıyla ilgili, herhangi bir yanıt vermedi. Cumhuriyet savcılığı, belirlenen 6 cep telefonun son üç ay içerisindeki görüşme trafiği ile olay günü, saldırıdan kısa süre önce kimlerle temas sağladığı, görüştüğü kişilerin telefon sinyallerinin tespiti için, GSM şirketine talimatla bilgi istendi.

S.K'NİN AVUKATLARINDAN DİLEKÇE

Öte yandan, saldırıda ağır yaralanan iş insanı S.K'nın avukatları silahlı saldırı olayının adli bir vaka, iki kişi arasında gelişen bir tartışma olmadığını, saldırının planlı ve organizeli bir şekilde Yunus Lale'nin aldığı talimatla gerçekleştirildiğini iddia ederek, dosyaya şüpheli görünen ve daha önce bazı kesimleri aracı kullanarak, tehdit ve şantajda bulunan Ramazan ile Nihat Lale'nin de olaya, dahil edilmesi istendi.

Savcılık yapılan şikayeti soruşturma kapsamına alırken, söz konusu kişilerin S.K'nin iş yerine yakın ve olay günü olay yerinde bulunup bulunmadıklarına ilişkin, cep telefonlarının sinyallerinin de GSP şirketinden istenileceği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz