İŞTE EĞİTİME VERİLEN DEĞER (!)

Bu kareler 3.dünya ülkesinden değil Türkiye’nin en büyük 16 büyük şehrinden olan Diyarbakır’daki okuldan çekildi.

İŞTE EĞİTİME VERİLEN DEĞER (!)

DİYARBAKIR- Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde bulunan Anadolu Kız Anadolu Lisesi’nde büyük bir skandal ortaya çıktı. Muhabirimiz Ayhan Yaşar’ın fotoğraf makinasının objektifine yansıyan kareler eğitimin son yıllarda dibe vurduğu Diyarbakır’da yarının umutları çocuklara verilen değeri ortaya koyuyor (!). Okulun içindeki ve dışındaki görüntüler görenleri dehşete düşürüyor.İçeride kırık lavabolar,pislik içindeki tuvaletler, kokudan geçilmeyen sınıflar, kırık-dökük malzemeler,yerle bir olan kapılar ve her tarafı dökülen duvarlar. Dışardaki görüntü de içerideki tablonun cabası. Bakımsızlıktan çürümeye yüz tutan duvarlar, duvarların üzerindeki çirkin yazılar ve olmayan çevre düzenlemesi.

İLK KEZ EĞİTİME BAŞLAYACAKTI AMA (!)

 

Yeni eğitim sistemi çerçevesinde Bağlar’daki Beyaz Tebeşir İlköğretim Okulu’nun yanında bulunan 4 katlı atıl binanın Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesi kararlaştırıldı. İddiaya göre aylar önce bakım ve onarım çalışmaları yapılacaktı. Ancak bir türlü başlanamadı. Milli Eğitim yetkilileri konudan haberdar oldukları halde okulun mide bulandıran ve ‘bu çağda bu eğitim zihniyeti olur mu?’ dedirten fiziki şartlarını düzeltmek için gerekli adımlar atılmadı.

Velilerin iddiasına göre geçen hafta başlaması gereken eğitim ve öğretim, fiziki şartlar düzeltilemediği için başlanamadı. Velilere ‘bir hafta daha sabredin, okulun onarımı ve bakımı yapılacak’ denildi ama aradan geçen sürede yine bir şey yapılmadı. Konu medyaya yansımasın diye eğitim ve öğretime apar topar başlandı fakat 3.dünya ülkelerini andıran okulun fiziki şartları devam ediyor.

OKULDA MÜDÜR YOK

 

Okuldaki sorunlar bununla da sınırlı değil. Girişi için yüksek puan şartı aranan ancak çocuklarını kaydetmek için gelen velileri şaşkına çeviren görüntülerin yaşandığı okula müdür atanamadığı için onun görevini müdür yardımcısı yürütüyor. Dini hassasiyetleri olan ailelerin çocuklarını büyük umutlarla kaydettiği okulda ciddi anlamda öğretmen boşluğu olduğu da belirtiliyor.

Veliler ise yetkililere ateş püskürüyor. Bazı velilerin okulla ilgili şikayetlerini siyasilere kadar ulaştırdığı ancak Milli Eğitim üzerinden sonuç alınamadığı da kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz