İsrail’i protesto eylemi gerdi!

Siyonist işgal destekçisi şirketlerin Diyarbakır'daki şubeleri protesto edildi. Gerginlik yaşanırken, Starbucks ve Burger Kıng şubeleri kepenk indirmek zorunda kaldı.

İsrail’i protesto eylemi gerdi!

HABER MERKEZİ

Diyarbakır'da bir grup, Gazze'deki katliama dikkat çekmek için Diyarbakır'daki Starbucks ve Burger Kıng şubeleri önünde eylem gerçekleştirdi.

7 Ekim'den bu yana Gazze'de devam eden katliam ve soykırıma karşı başlatılan siyonist işgal rejimi ürünlerine boykot ve protestolar çeşitli eylemlerle sürüyor.

Diyarbakır'da da bu kapsamda bir grup siyonist işgal destekçisi şirketlerin Diyarbakır'daki şubelerinden Starbucks ve Burger Kıng'in önünde bir araya geldi. Bir grup, Sur ilçesinde Burger Kıng'i diğer bir grup da Kayapınar ilçesindeki Starbucks şubesinin önünde eylem yaptı. Şubelerin önünde tekbir getirip direnişe destek sloganları atan gruptakiler, işgalci siyonist rejimin katliam ve soykırımlarını telin etti.

ŞUBESİ PROTESTO EDİLDİ

Söz konusu şirketlerin, işgal rejimine alenen destek verdiğini belirten gruptakiler, bu şirketlerin boykot edilmesi gerektiğini aksi takdirde akan kana bu şubelere gidenlerin de ortak olacağını kaydetti. Bu şirketlerin tam anlamıyla boykot edilmesi halinde Müslüman ülkelerde barınamayıp kepenklerini kapatarak gitmek zorunda kalacaklarını vurgulayan gruptakiler, böylece ekonomi alanında işgalcilere zarar verileceğini belirtti.

Gruptakilerden bazı kişiler de söz konusu şubelerin içine girerek soykırıma dikkat çekti, herhangi bir taşkınlık çıkarılmasına izin verilmeden iş yerlerinin kapatılmasını talep etti. Yapılan eylemlerden sonra başta bu iki şube olmak üzere kentteki tüm Starbucks merkezlerinin, iş yerlerini erken kapatmak zorunda kaldıkları öğrenildi.

BARO’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan, Diyarbakır Barosu, İsrail protestosunu işyerlerine yönelik saldırı olarak değerlendirip, tepki içeren açıklamada bulundu. Baro açıklamasında, İsrail’i protesto adı altında yapılan gösterilerde vatandaşların büyük bir panik, korku ve endişe ile işyerlerinden kaçmak zorunda kaldıklarını iddia ederek şöyle dedi; “Toplantı ve gösteri hakkı kapsamında herkesin önceden izin almaksızın barışçıl toplanma ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına saygı duymakla birlikte, bu hakkın iş yerlerine girilerek burada bulunan insanlar üzerinde korku ve paniğe sebebiyet verecek şekilde kullanılmasını asla kabul etmiyoruz. Baro olarak bu ve benzeri eylemlere karşı olduğumuzu bir kez daha belirtiyor; şiddet içerecek olaylarının meydana gelmemesi, yaygınlaşmasının önlenmesi ve yaşanabilecek her türlü olumsuz durumun önüne geçilmesi için öncelikle herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyor, yetkililerden de gerekli önlemleri almalarını bekliyoruz.”

DTSO’DAN BİR AÇIKLAMA

Diyarbakır Barosu’na benzer bir açıklama da Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından geldi. DTSO Meclisi'nin yaptığı açıklamada, 22 Haziran Cumartesi günü gerçekleşen saldırıları büyük bir endişe ile takip ettiklerini belirterek, iş yerlerinde bulunan vatandaşların korku ve endişe içinde kaçtıklarını ifade etti. Vatandaşların ifade özgürlüğü ve barışçıl gösteri hakkını savunduklarını vurgulayan DTSO, bu hakların bilinçli bir şekilde iş yerlerine girilerek kötüye kullanılmasını kabul etmediklerini dile getirdi. Ayrıca, turizm sezonunda yaşanan bu tür olayların Diyarbakır'a ciddi zarar verdiğini ve bu saldırıları kınadıklarını belirtti.

Burada, açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği insanlık dışı katliamlarına ilişkin herhangi bir kınama veya tepki mesajı içermemesi dikkat çekti.

HÜDA PAR'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan, Starbucks ve Burger King'e yönelik yapılan eylemler hakkında konuşan HÜDA-PAR yetkilileri, yapılan eylemlerle alakalarının olmadığını bildirdi.  Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"HÜDA PAR Diyarbakır İl Örgütü olarak, dün gece Diyarbakır Starbucks şubesinde yaşanan hadisede partimizin adını zikredenler ve partimizin adını bu olaya karıştırmak isteyenler kötü ve art niyetlidir. Bu olayla hiçbir ilişkimiz yoktur."

Açıklamada yaşanan olaylarla partinin ilişkilendirilmeye çalışmasının art niyetli olduğunu bilirdi.

Kaynak: AJANSLAR

Çok Okunan Haberler