İl Başkanı Altaç oldu

Advan’ın istifasıylabir süredin boşalan AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’na Av. Aydın Altaç atandı.

İl Başkanı Altaç oldu

DİYARBAKIR

-Halit Advan'ın il başkanlığından istifasıyla boşalan AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı görevine daha önce il teşkilatında Seçim Koordinasyon Merkezi başkanı olarak görev yapan avukat Aydın Altaç'ın ataması yapıldı.

SÜRPRİZ ATAMA

 

Ulusal bir gazeteye verdiği ‘Dindar Kürtler BDP’ye oy veriyor’ demecinden sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İl Başkanları Toplantısı’nda sert tepki gösterdiği Halit Advan’ın istifa etmesiyle bir süredir kaos ve boşluğun yaşandığı Diyarbakır İl Başkanlığı’na sürpriz atama.

Bir çok adayın başvurduğu partinin genel merkezi avukat Aydın Altaç’ta karar kıldı. Uzun süredir partide görev yapan ve Sosyal İşler Başkanlığı görevinde bulunmuş olan Altaç’ın önemli adaylar arasında atanması sürpriz olarak karşılandı.

ALTAÇ’DAN AÇIKLAMA

 

Altaç, yaptığı açıklamada, partiden çok sayıda arkadaşlarının il başkanlığı görevi için başvuruda bulunduğunu belirterek, ''Genel Merkezin değerlendirmesi sonucunda sayın başbakanımız bizi uygun bulup bu görevi tevdi ettiler. Biz de partiye katkı sunmak ve memleketimize hizmet amacıyla elimizden gelen çabayı harcayarak katkı sunmaya çalışacağız. Bu onurlu görevi kabul ettik. Elimizden geldiğince gereğini yerine getirmeye gayret edeceğiz'' dedi.

Çalışmalarıyla bölgenin ihtiyacı olan huzur ve güven ortamının oluşumuna katkıda bulunmak istediklerini de vurgulayan Aydın Altaç, ''Biz sadece hayırlı işlere vesile olup enerjimizi bu alanda yoğunlaştırıp hizmete aracılık yapmaya çalışacağız. İnşallah hizmet anlamında vesile oluruz'' şeklinde konuştu.

 

İL YÖNETİMİ DEĞİŞECEK Mİ?

Altaç’ın bu hafta içinde Ankara’ya giderek resmi yazı ile görevini devralacağı öğrenildi. Yeni il başkanı Aydın Altaç’ın yönetim listesinde de değişikliğe giderek yeni bir ekip kurmasına kesin gözüyle bakılıyor. Gazetecilere açıklamada bulunmayan Altaç’ın gelecek hafta basın toplantısı düzenleyeceği ifade edildi. AK Parti’de daha önce il yöneticileri ve Kadın Kolları Başkanı Sibel Yağmur da basında yer alan haberler üzerine genel merkeze istifalarını sunmuşlardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz