Hız Düşürücü Set Yapıldı

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Belediye Başkanlığı ekipleri tarafından caddelere hız düşürücü set montaj çalışması başlatıldı.

Hız Düşürücü Set Yapıldı

Silvan Belediye Başkanlığı tarafından Gazi Caddesi üzerinde bulunan Kazımkarabekir İlköğretim Okulu önünde trafik kazası riskini azaltmak ve yayaların can güvenliğini sağlamak amacıyla hız düşürücü set yerleştirdi.

HIZ DÜŞÜRÜCÜ

Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, ilçe merkezinde bulunan caddelerden 15 ayrı noktaya 6 metre uzunluğunda kauçuk maddelerden üretilmiş hız kesici bariyerler yapacaklarını söyledi. Erdede, "Hız düşürücü setlerin yapılacağı yerleri belirlerken ilçenin çeşitli bölgelerinde kapsamlı incelemeler yaptık. Trafiğin yoğun geçiş noktalarının yanı sıra özellikle okul önlerinde de hız düşürücü set yapımına başladık.

KAZA RİSKLERİ

Hız düşürücü setlerin ilkini Kazımkarabekir İlköğretim Okulu önünde yapmaya başladık. Önümüzdeki günlerde de diğer noktalara hız kesici bariyerler yapmaya devam edeceğiz. Bu sayede kaza riskleri de en düşük seviyeye inecek. Gazi, Karabehlülbey, Atatürk, Hastane ve Milli Egemenlik caddelerindeki çalışmalarımızı Silvan'ın tamamını kapsayacak şekilde sürdürüyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz