HDP'den Oylara Sahip Çıkın Çağrısı

Diyarbakır'da, HDP milletvekilli adaylarının katıldığı toplantıda konuşan DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek, 7 Haziran seçimlerinde hırsızlığa ve spekülasyonlara karşı halkı uyararak oylara sahip çıkmasını istedi.

HDP'den Oylara Sahip Çıkın Çağrısı

DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Hafize İpek, HDP'nin Diyarbakır Milletvekiliyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Sümer Park Konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Hafize İpek, tüm halkları ile birlikte birlikte bu yaşanan olumlu havanın sandıktaki somut yansımasına sahip çıkmak zorunda olduklarını belirterek, "Aksi takdirde telafisi mümkün olmayan sonuçlarla karşılaşabiliriz. Miting alanları ve saha çalışmalarımız bize büyük umutlar vermekteyken halkımıza çağrımız şudur: kesinlikle kimse rehavete kapılmadan çalışmalarımızı son dakikaya kadar sürdürelim, 'bir oydan ne çıkar' deyip sandığa gitmemezlik yapmayalım, oyumuzun bulunduğu yerlere giderek mutlaka ve mutlaka oylarımızı kullanalım" dedi.

OYLARA SAHİP ÇIKALIM

DBP İl Eş Başkanı İpek, bir tarftan AK Parti taraftan barış sürecinin darbelemek istendiğini, diğer taraftan 12 Eylül darbecilerinin getirdiği yüzde 10'luk barajın altında kalmaları için yoğun bir çaba sergilendiğini ileri sürerek, "Seçim günü için de oyların çalınmasını engellemeye dönük kimi tedbirlerimizi almış, sistemimizi oluşturmuş bulunmaktayız. Bu çerçevede her sandıkta sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimiz oy kullanma ve sayım sürecini takip edecekler, usulsüzlüklere müdahale edeceklerdir. Yine geliştirdiğimiz bir sistemle seçim sonuçları tek bir merkezde toplanacak, açıklanan sonuçlarla elimizdeki verilere arasında fark olup olmadığı araştırılacak, gerekli itiraz işlemleri gerçekleştirilecektir. Yüzlerce avukat arkadaşımız herhangi bir sorun yaşanması durumunda hukuki girişimlerde bulunacaktır" dedi

OLASI SPEKÜLASYONLAR

Olası spekülasyona karşı uyarılarda bulunan İpek, "Çok yoğun bir biçimde kullanılan seçim hilelerinden biri olan 'içerde bomba var' söylemleriyle sandık etrafını boşaltmaya dönük girişimlere karşı halkımız, müşahitlerimiz duyarlı olmalı ve kesinlikle sandıkların başlarını boş bırakmamalıdır" diye konuştu.

Gazetecilerin Bingöl Karlıova HDP seçim otobüsü şoförünün öldürmesiyle ilgili sorularına da cevap veren İpek, "Biz 'bunu AKP yapmıştır' demiyoruz ama, güvenlik kuvvetleri oradaki il Valisinin tedbirsizliklerinden yada göz yumulmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Bunun bir an önce ortaya çıkarılması ve faillerin kesinlikle ve kesinlikle cezalandırılması gerekiyor"dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz