Güneydoğu Ateş Çemberi

Diyarbakır’ın Lice İlçesi'nde dün olduğu gibi bugün saat 21.00'den yarın saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ayrıca bazı mahalleler 18 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildi.

Güneydoğu Ateş Çemberi

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lılarla çıkan çatışmada yaralanan 4 askerden 1 uzman çavuş, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Çatışmada yaralanan 1 teğmen ile 2 uzman çavuşun tedavilerine devam ediliyor.

Diyarbakır Valiliği'nin dün saat 21.00'den bugün saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında, bugün öğle saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk bilgilere göre 4 asker yaralandı.

Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Askerlerden 2'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Çatışmaların sürdüğü bölgeye Kobra tipi helikopterin de sevk edildiği belirtildi.

PKK'lılarla çıkan çatışmada yaralanan 4 askerden 1 uzman çavuş, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Çatışmada yaralanan 1 teğmen ile 2 uzman çavuşun tedavilerine devam ediliyor.

MİLLETVEKİLİ BÖLGEYE GİTTİ

DBP Diyarbakır İl Başkanlığı, Lice'deki olaylar nedeniyle HDP Diyarbakır Milletvekili Nİmetullah Erdoğmuş, merkez Kayapınar İlçesi Belediye Başkanı M.Ali Aydın ile HDP ve DBP'li yöneticilerin bölgeye gittiğini açıkladı. Açıklamada, çatışmaların sürdüğü bölgede orman yangınlarının çıktığı öne sürüldü.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı Diyarbakır'ın ilce İlçesi'nde PKK'lılar ile çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu 3 askerin de yaralandığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında şöyle denildi:

"17 Ağustos 2015 tarihinde saat 20.00’da PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek ve PKKlılarca ulaşıma kapatılan Diyarbakır- Bingöl karayolunu ulaşıma kesen PKK'lıları tespit edilen gizlenmiş oldukları bölgede etkisiz hale getirmek maksadıyla, Jandarma Özel Harekât Timlerince operasyon başlatılmıştır.

18 Ağustos 2015 tarihinde saat 12.15’te PKK mensuplarıyla çatışma çıkmış, çıkan çatışmada 4 kahraman personelimiz yaralanmış, yaralılar derhal helikopterle hastaneye sevk edilmiştir. Tedavileri süren yaralılarımızdan durumu ağır olan 1 personelimiz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı, karadan ve havadan takviye birlikler sevk edilmiş olup PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi maksadıyla karadan ve havadan operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman Personelimize acil şifalar temenni ediyoruz."

VALİLİK AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valiliği de Lice'de güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu 3 askerin de yaralandığını açıkladı. Valilik açıklaması şöyle:

"Diyarbakır-Bingöl Karayolu Lice mevki Fis Ovası'nda daha önceki günlerde karayolunu keserek vatandaşımızın seyahat özgürlüğünü engelleyen, yolda asker ve polis kaçıran, yola mayın döşemek suretiyle 2 askerimizi şehit eden PKK unsurlara yönelik operasyon yapılmış olup operasyon sırasında 1 askerimiz şehit olmuş, 3 askerimiz de yaralanmıştır. Yaralı askerlerimizin tedavilerine devam edilmektedir. Bölgede bulunan PKK'lı unsurların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon devam etmektedir."

Lice'de sokağa çıkma yasağı ve özel güvenlik bölgeleri!

Diyarbakır’ın Lice İlçesi'nde dün olduğu gibi bugün saat 21.00'den yarın saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ayrıca bazı mahalleler 18 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildi.

Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesi'nde bu gece sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Açıklamada, "Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 32/Ç maddesi gereği, ilçemiz merkezinde 18:08.2015 salı günü saat 21.00'den 19.08.2015 Çarşamba günü saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bahse konu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Diyarbakır Valiliği dün de Lice'de saat 21.00'den bugün saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı uygulamıştı.

Bazı bölgeler 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildi

Diyarbakır Valiliği'nin dün saat 21.00'den bugün saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Lice İlçesi'nde bugün bazı mahallelerin 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildiğini açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Diyarbakır sınırları içinde faaliyet gösteren PKK ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar.       

Diyarbakır Valiliğimiz, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terör tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır."

Açıklamada tedbirler kapsamında 2 bin 565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince operasyonların devam ettiği belirtilerek, "Halen operasyonel faaliyetlerin devam ettiği Lice İlçesi sınırlarında bulunan Gökçe - Gömeç Bölgesi (Kuzeyde Kutlamış Mahallesi ve Duru karakolu, Doğuda Kayacık Mahallesi, Güneydoğu'da Goçkar Dağı, Güneyde Gökçe ve Yazıköy Mahalleleri, Batıda Komelan Tepe, Yayvan ve Kırım mahalleleri arasında kalan alan) 18 Ağustos - 03 Eylül 2015 tarihleri arasında 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi yasaklanmıştır" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz