Gündüz var gece yok

Diyarbakır’da yaşanan elektirik kesintilerinin önüne geçemiyen DEDAŞ bir skandala imza atarak sokak lambalarının gün boyu açık kalmasına seyirci kalıyor.

Gündüz var gece yok

DİYARBAKIR-Diyarbakır ‘da özellikle kış aylarında elektirik kesintilerinin bir türlü önüne geçemeyen DEDAŞ, Diyarbakır ‘da yaşayan bir çok semtte vatandaşları adeta çileden çıkarıp yaşanan elektirik kesintilerine tepki göstererek yollarda, sokaklarda ateşler yakıp yolu trafiğe kapatıp eylemler yapmalarına neden oluyor.

VATANDAŞIN TEPKİSİ

Kayapınar ilçesinde, Huzurevleri, Bağlar kuruşeçme, Koşu yolu özellikle Sanayi sitesi esnafı isyan edip bir basın açıklamasında bulunmuş. Buradaki vatandaşlar “Sesimize kulak verin, elektirik kesintisi yüzünden siftahsız kepenk katapıyoruz, Bir haftadır işyerinin darabasını kaldıran yok , bu çağda çevresinde baraj olan ilde günler, haftalardır elektirik kesintisi yaşıyoruz diye isyan etmişlerdi.

Elektrik kesintilerine bir çözüm bulunması için defalarca DEDAŞ ve Diyarbakır Valiliği'ne gittiklerini ancak bir çözüm bulunmadığını belirten semt sakinleri, yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi. 12 yaşındaki Enes Yılmaz yanan lambaları gösterirken; “Koşuyolu semtinde oturuyorum. Burada sık, sık elektirik kesintisi yüzünden ders çalışamıyoruz. Çünkü ben öğlenci olduğum için okuldan dağıldıktan sonra eve geldiğimizde zaten akşam oluyor akşamlarıda elektirik olmadığı için derslerimiz hep aksıyor “ dedi.

DİYARBAKIR’IN KADERİ

 

Sedat Sabak (26) adlı market işletmecisi ise “ Malesef Diyarbakır’ın kaderi bu. Kış ayına girdiğimizden beri elektirik yüzü görmeye hasret kaldık. Kömür yok, elektirikle ısınalım dedik elektirik yok. DEDAŞ’ın mezareti kaçak kullanan çok diyor . Bir apartman'da 28 daire mevcuttur ve bu 28 dairede 5 şahıs kaçak kullanıyorsa kalan 23 ev 5 şahısın cezasını çekmek zorunda değil. Bakın bu sokaklara bu sokak aydınlatma lambaları akşama kadar hep açıktır yazıktık, günahtır bunların parası hep bizim cebimizden karşılanıyor” diye sitemde bulundu. Yanan sokak lambalarının görüntüleri çeken muhabire vatandaşlar çek abi çek bunlar gündüz var gece yok diye sitem gönderdiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler