Gaybubet Evi Çökertildi!

Diyarbakır'da FETÖ'nün hücre evine baskın düzenlendi. 1'i bölge imamı 3 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorguya alındı.

Gaybubet Evi Çökertildi!

Diyarbakır Polisi, FETÖ/PDY'nin iletişim programı Bylock kullanıcısı oldukları tespit edilen mahrem imamlara yönelik operasyon düzenlendi. Merkez Kayapınar İlçesi Mezopotamya Mahallesi Yılmaz Güney Caddesi üzerinde bulunan ve örgüt üyelerinin ailelerinden ayrı olarak yaşadıkları 'gaybubet' olarak bilenen gizli hücre evine polis, baskın düzenledi. Baskında, cep telefonları ve tabletlerde bulunan programları sıfırlamaya çalıştıkları belirtilen 3 şüpheli etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Şüphelilerden birinin Diyarbakır, Siirt, Batman ve Mardin olmak üzere 4 ilin avukat imamı olduğu, bir diğerinin Diyarbakır eğitim danışmanı alanında il imam yardımcısı, 3'üncü kişinin ise Adana'nın eski il imamı ve şu anda Batman il imamı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin üzerinde ve evde yapılan aramada sahte kimlik belgeleri, çok sayıda tablet ve cep telefonu ele geçirildi. Dün 2 şüpheli sağlık kontrolünden geçirilirken, diğer şüpheli ise Batman'a gönderildi. 2 şüphelinin emniyetteki sorgusu sürüyor.

FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, 'gaybubet' olarak adlandırılan örgütün gizli hücre evine yapılan baskında aralarında avukatların bölge imamının da bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.  Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen iki şüpheli, daha sonra emniyete götürüldü.

GAYBUBET EVİNE BASKIN

Diğer zanlı ise hakkındaki soruşturmanın yürütüldüğü Batman'a gönderildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, aranan terör örgütü mensupları ailelerinden ayrı, terör örgütüne ait "gaybubet" evlerinde gizleniyor. Saklanan terör örgütünün üst düzey mensuplarının tüm ihtiyaçları örgüt tarafından karşılanıyor.

YAKALANAN ÜÇ KİŞİ

"Gaybubet" evlerinde gizlenen örgüt mensuplarının haberleşme programı aracılığıyla talimat aldıkları istihbaratı üzerine Kayapınar ilçesi Mezopotamya Mahallesi Yılmaz Güney Caddesi'nde belirlenen adrese 1 Haziran'da operasyon düzenlenmişti. Operasyonda cep telefonları ve tablet bilgisayarlardaki programları silmek üzere olan 3 şüpheli yakalanmıştı.

SAHTE KİMLİKLER

Aramada sahte kimlik belgeleri, çok sayıda tablet bilgisayar, cep telefonu, döviz ve Türk Lirası ele geçirilmişti.

Haklarında yakalama kararı bulunan, "ByLock" kullandıkları belirtilen şüphelilerden birinin sözde Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin "avukat imamı", diğerinin Diyarbakır'da sözde "il imam yardımcısı", Batman'a gönderilen zanlının da eski sözde "Adana il imamı" ve sözde yeni "Batman il imamı" olduğu ileri sürümüştü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler