Evinin Önünde! katledildi

PKK Lice'de bu kez siyasilere kanlı pusu kurdu. AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Mercan'ı evinin önünde katletti. Terör saldırısıyla ilgili 19 kişi gözaltına alındı.

Evinin Önünde! katledildi

Lice İlçesi'nde evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı 34 yaşındaki Orhan Mercan, hayatını kaybetti. Saldırının terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği üzerinde durulurken, ilçede operasyon başlatıldı. 19 kişi gözaltına alındı. 4 Çocuk babası olan Mercan toprağa verildi.

EVİNİN ÖNÜNDE VURULDU

Olay, önceki akşam saat 23.30 sıralarında Lice ilçe merkezinde meydana geldi. AK Parti ilçe başkan yardımcısı evli ve 4 çocuk babası Orhan Mercan, evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlenen saldırıda kurşunların hedefi olan Mercan, ağır yaralandı.

Saldırının ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Lice Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mercan, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Saldırının PKK'lı teröristlerce düzenlendiği ihtimali üzerinde duran polis ekipleri, ilçede geniş çaplı operasyon başlattı.

PKK KENDİSİNİ TEHDİT ETMİŞ

AK Parti Lice İlçe Başkanı İsmail Demir, yaptığı açıklamada, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi. Demir, ilk bulgulara göre saldırının PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirildiğinin belirlendiğini ifade etti. Mercan'ın, partideki görevinden ayrılması için daha önce terör örgütü tarafından tehdit edildiği öğrenildi.

ÖNCE HAVAİ FİŞEK ATILMIŞ

Görgü tanıkları, Orhan Mercan'ın yaşamını yitirdiği saldırıdan önce havai fişek seslerinin geldiğini, daha sonra 3 el silah sesi duyduklarını söyledi.

Güvenlik gençleri saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatırken Orhan Mercan'ın cenazesi, gece yarısı otopsi için Diyarbakır'a gönderildi. Otopsinin tamamlanmasının ardından sabah erken saatlerde alınan Orhan Mercan'ın cenazesi, yakın akrabalarının katıldığı sade bir törenle Lice'de toprağa verildi.

LİCE'DE TAZİYE KURULDU

Lice Ak Parti İlçe binasında Mercan için taziye kuruldu. Saldırganların yakalanması için güvenlik güçleri bir yandan operasyonu sürdürürken, Mercan ailesinin evinin çevresinde polis zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden terör ve istihbarat şubelerden ekipler soruşturma için Lice'ye geldi.

19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı terörle mücadele ve istihbarat şubelerine ait birer ekibin Lice İlçesi'nde yürüttüğü soruşturma kapsamında şimdiye kadar 19 kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınanlar arasında bulunan 2 kişinin saldırı olayıyla direkt ilgili oldukları öğrenildi.

Diyarbakır ve Lice İlçe merkezinde soruşturmalar devam ederken Lice kırsalında da bu olaya ilişkin başlatılan hava destekli operasyon sürüyor. Saldırı sonrası teröristlerin kaçmış olabileceği muhtemel güzergahlar insansız hava araçları ve helikopterlerle didik didik aranıyor.

MERCA'IN PAYLAŞTIĞI MESAJ

Katedilen İlçe Başkan Yardımcısı Mercan'ın 16 Kasım 2016 tarihinde sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajı dün gün boyu, sosyal medyada en fazla tıklanan mesaj oldu. Mercan mesajında şöyle demişti.

"Bu fani dünyada kardeşçe, barış huzur içinde yaşamak varken, neyi paylaşamıyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin."

Kaynak: Diyarbakır Söz