Etkin soruşturma dilekçesi verildi!

HDP İzmir İl Örgütü’ne yapılan saldırı sonucu Onur Gencer tarafından öldürülen Deniz Poyraz’ın olayında etkili ve etkin bir soruşturma yapılmadığı iddiasıyla dava avukatları, 38 talep doğrultusunda savcılığa etkin bir soruşturma yapılması yönünde dilekçe verdi.

Etkin soruşturma dilekçesi verildi!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne 17 Haziran’daOnur Gencer tarafından yapılan silahlı saldırda öldürülen partili çalışan Deniz Poyraz’ın olayına ilişkin HDP'li dava avukatları, etkin ve etkili bir soruşturma yürütülmediği gerekçesiyle soruşturma savcısına dilekçe verdi.

10 sayfalık dilekçede, soruşturmanın derinleştirilmesi ve şüphelinin azmettiricileri ve yardım edenlerin ortaya çıkarılması için toplam 38 talepte bulunuldu. Soruşturma kapsamında eksik bırakılan hususların tamamının araştırılması istenen dilekçede, olay inceleme ekiplerinin il binasında eksik araştırma yaptığını iddia etti. Dilekçede, olay yeri incelemede eksik bırakılan hususların tamamlanması istendi. Gencer’in silah eğitimi aldığı poligonların araştırılması ve poligon yetkililerin ifadelerini alması istenilen dilekçede, Gencer’in sağlık çalışanı olarak Suriye’de bulunduğu hatırlatılarak, zanlının hangi çalışma prosedürüne göre görevlendirildiği, Suriye’deki ilişkilerin incelenmesi gerektiğine de dikkat çekildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz