Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Kayaboğazı Köyünde aşırı sağanak yağışın sebep olduğu toprak damlı evin çökmesi sonucunda; toprak ev 3 küçük çocuğa mezar oldu. Yıkıntı arasında kalan 3 çocuk öldüevin
Olay gece saat 02. 30 sıralarında Tekman ilçesine bağlı Kayaboğazı Köyünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, yağmur yağışının etkili olduğu köyde Turan Kaçtı'ya ait toprak damlı evde göçük oluştu.
Göçüğün altında kalan 40 günlük bebek Gülsüm, Ramazan (3) ve Ayetullah Kaçtı (5) hayatlarını kaybetti. Kaçtı ailesinden 4 kişi de yaralandı. Yaralılar Tekman Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Tekman Kaymakamı Lütfullah Ün, Tekman Devlet Hastanesine giderek yaralıları ziyaret etti, konu hakkında bilgi aldı.
3 çocuğun cesedi otopsi yapılmak üzere Erzurum Adli Tıp Kurumuna gönderildi.Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.
İHA
Erzurum, Türkiye'nin bir ili. 2015 itibarıyla 762.321 kişilik nüfusa sahiptir ve 999 kişi göç vermiştir. Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ilidir. Denizden yüksekliği yaklaşık 1900 m olan Erzurum, tarihin ilk dönemlerinden beri yerleşim yeridir. Şehir, tarihî eserleri ve kış sporları tesisleriyle de tanınır. Yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük 3. ili olan Erzurum'da, temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup şehir son yıllarda kış turizmiyle de öne çıkmaktadır. Soğuk iklimi sebebiyle sanayisi gelişmemiştir. 25.066 km2 yüzölçümüne sahip il arazisinin %15,17'si tarımsal amaçlı olarak kullanılabilir konumdadır.
Şehrin bilinen ilk adı, Doğu Roma İmparatoru II. Theodosius’un (408-450) ismiyle ilişkili olan Theodosiopolis’ti. Ermeniler ise burayı Karin adıyla anmaktaydı. Romalıların istilasından evvel Erzurum'un bulunduğu yerde Ermenilerin "Karin" diye adlandırdıkları bir şehir olduğu bilinir. Belâzürî, bölgeye egemen olan kişinin ölümü üzerine yerini alan Kali adlı eşi tarafından kurulduğu için Kalikale adı verilen şehre Araplar’ın Kālîkalâ dediklerini söyler. 11. yüzyıldan sonra ise Türkler, Theodosiopolis için Erzen adını kullanmışlardır. Basılan Selçuklu paralarında şehrin adı Erzenü’r-Rûm (ارزن الروم), Erzen-i Rûm (ارزن روم) ve Erz-i Rûm (ارز روم) şeklinde yazıldığı görülmüştür. Daha sonra bu ad Arz-ı Rûm (ارض روم - ارضروم) olmuş ve son olarak bugünkü Erzurum şeklini almıştır.Hudûd el-âlem isimli kitapta; bu şehrin müstahkem bir kalesi bulunduğu için, her taraftan gelen gazilerin nöbet tutarak şehri korudukları ve şehirde tüccarların çok olduğu bildirilmektedir
Kaynak: Diyarbakır Söz