Ersin Tatar Parkı açıldı

Bağlar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Kıbrıs Barış Anıtı” ve “Ersin Tatar Parkı” projesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da katıldığı park, törenle açıldı.

Ersin Tatar Parkı açıldı

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Diyarbakırlı şehit ve gazilerin anısına yaptırılan “Kıbrıs Barış Anıtı” ve “Ersin Tatar Parkı” Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde hayata geçirildi.

Bağcılar Mahallesi Havaalanı güzergahında 35 bin metrekarelik bir alanda yeşil alan ve sosyal donatı bölümleri inşa edilerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ismi verilen çok amaçlı park projesinde yaptırılan anıtta Diyarbakırlı Kıbrıs şehitleri Mahmut Pınar, Ahmet Akbaş, Mustafa Bingöl ve Mehmet Döndü’nün isimleri yazıldı.

Parkın açılışına; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri ve Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu katıldı.

KARDEŞLİK BAĞLARINI PEKİŞTİRMEK

Açılış konuşmasını yapan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın Diyarbakırlılar için de ayrı bir öneme sahiptir. Birçok hemşerimiz bu harekâta katılıp Kıbrıs Türk halkının uğramış olduğu mezalime karşı cephede dimdik mücadele vermiştir. Hepsini minnetle yad ediyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile kardeşlik bağlarımızı pekiştirmek ve ölümsüzleştirmek amacıyla bugün açılışını yapacağımız bu anlamlı ve nezih projeyi hayata geçirmek istedik.” İfadelerini kullandı.

DİYARBAKIR’IN SOSYAL GELİŞİMİ

Parkın açılışında bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, “İlimizde her sektörde çok önemli hizmetler yerine getiriliyor. Eğitimden sağlığa altyapıdan üstyapıya kültürden ekonomiye her alanda hakikaten hem genel idare hizmetleri açısından önemli hizmetler yerine getiriliyor hem de yerel hizmetler açısından çok önemli icraatlar vatandaşlarımızla buluşuyor. Bu anlamda parklar, bahçeler, yollar, su, kanalizasyon gibi hizmetler vatandaşlarımızla buluştu.

ERSİN TATAR; “BÜYÜK BİR GURUR”

Kıbrıs Barış Anıtı ve Ersin Tatar Parkı projesinin açılışına katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “bir yıl önce buraya yaptığım ziyarette Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ‘burada bir park yapacağız, bu parkada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanını olarak senin adını vereceğiz’ şeklindeki ifadesinden sonra bir yıl bile sürmeyen beni bu parkın açılışı için davet ettiklerinde gerçekten yüreğimde ne kadar sevgi ve coşkuyu hissettiğimi kelimelerle sizlere anlatamam. Benim için büyük bir onur ve büyük bir haysiyettir. Şahsım ve halkım adına teşekkür ediyorum. Program, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sona erdi. 

BEYOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Öte yandan, tören sonrası konuşan Kıbrıs Barış Harekatı’na katılmak için Diyarbakır’dan çok sayıda insanın o dönem gönüllü olarak askerlik şubesine başvurduğunu söyleyen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Siraç Ezer, harekata katılan Diyarbakırlı 4 askerin şehit olduğunu ifade ederek böyle bir anıtın Diyarbakır’da yapılmasının kendileri için övünç vesilesi olduğunu söyledi. Ezer,”Kıbrıs Barış Harekatı’nın ilimiz için anlamı çok fazladır. 4 şehidimiz ve 535 gazimiz mevcüttür. Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu’nun şehit ve gazilerimizin anısını yaşatmak amacıyla hayata geçirdiği bu proje bizi çok duygulandırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Buna vesile olan herkesten Allah razı olsun. “ değerlendirmesinde bulundu.

rlayarak yüksek çalışma azmimizle hizmete hazır hale getirmenin haklı gururunu ayrıca yaşamaktayız.” İfadelerini kullandı.

BAĞLAR NEFES ALACAK

Belediyenin kendi imkanlarıyla hayata geçirdiği projenin çok amaçlı olarak inşa edildiğine dikkat çeken Başkan Beyoğlu,”Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bizler için motivasyon kaynağı olan gönül sosyal ve hizmet belediyeciliği anlayışı ile görev süremiz boyunca ilçemize hak ettiği değeri ve önemi vererek 300 metrekarenin üzerinde yeni yeşil alanlar kazandırarak ilçemiz tarihinde bir ilke imza attık.Kıbrıs şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını yaşatmak amacıyla Kıbrıs Barış Anıtı’nı da inşa ettiğimiz ve  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın  Ersin Tatar’ın adını verdiğimiz park projemizin tamamı 35 bin metrekarelik alan  üzerine kurulu olup çok amaçlı özellikleriyle ilçemize oksijen deposu işlevi görecek, aynı zaman da tarih boyunca 33 medeniyete ev sahipliği yapmış kadim Diyarbakır’ımız ile Kıbrıs Türk halkı arasında kardeşlik köprüsü vazifesi görecektir. Bizlere hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen her daim yanımızda varlığıyla ve motivasyonlarıyla aşk ve sevgiyle çalışma azmimizi arttıran ağabeyimiz bakanımız sayın  Mehmet Mehdi Eker beyefendiye ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

TATAR’DAN BELEDİYE ZİYARETİ

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ayrıca Bağlar Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Beyoğlu tarafından karşılanan Tatar, belediyenin hatıra defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Beyoğlu, ziyaretin anısına Cumhurbaşkanı Tatar'a Diyarbakır'ı simgeleyen hediye takdim etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler