Ergani'de ''Ebeler Haftası''

Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi Salih Akatay, anne ve çocuk ölümlerini azaltmaya odaklanan ebeliğin toplum için hayati bir hizmet olduğunu bildirdi.

Ergani'de ''Ebeler Haftası''

Akatay, ''Ebeler Haftası'' nedeniyle yaptığı açıklamada, ebeliğin tarihin en eski mesleklerinden biri olduğunu belirtti. Toplum sağlığı açısından ebelik mesleğini önemsediklerini ifade adan Akatay, şöyle dedi:

EBELER HAFTASI

''İnsanların hayati süreçleri gereği gebelik, doğum, emzirme gibi sağlık açısından son derece önemli deneyimler geçiren kadınların sağlığı, toplum sağlığının en önemli boyutunu oluşturmakta. Anne ve çocuk ölümlerini azaltmaya odaklanan ebelik, toplum için hayati bir hizmettir. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyi belirlenirken ekonomik göstergeler kadar önemli tutulan iki gösterge bulunmaktadır. Bunlardan biri bebek ölümleri, diğeri ise ana ölümleridir. Anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi pahalı ilaç, araç gereç ya da ileri teknoloji gerektirmemektedir. Anneliği güvenli hale getirmek için ailelerin ve gebelerin temel bakıma ulaşmalarında ebelerin rolü büyüktür.''

Kaynak: Diyarbakır Söz