Eller tetikteyken çözüm gelmez!

CHP 1. Sıra adayı Sapan, barış, kardeşlik, demokrasi ve insan hakları gibi değerler için her zaman mücadele ettiğini belirterek, "Bu mücadelemi daha etkili yapabileceğime inandığım için siyasete girmeye ve aday olmaya karar verdim" dedi.

Eller tetikteyken çözüm gelmez!

CHP Diyarbakır 1'inci sıra milletvekili adayı Naci Sapan, tanıtımda yaptığı konuşmada, "Biz silahlar sussun, barış, kardeşlik konuşsun dedikçe AKP daha yoğun bir şekilde silaha sarıldı ve silaha dayalı çözümleri topluma dayatmaya çalıştı. Eller tetikteyken, kan dökülürken, yürekler yanarken barış gelmez, gelemez. Baskılar ve şiddet sona ermeden normalleşme ve çözüm gerçekleşemez" dedi.

CHP'nin Diyarbakır'da 1 Kasım genel seçimlerinde gösterdiği milletvekili adayları bugün törenle tanıtıldı. CHP'nin Diyarbakır'da 1'inci sıradan milletvekili adayı gösterdiği gazeteci Naci Sapan, konuşmasına Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınayarak başladı. Diyarbakır halkının barışa, kardeşliğe büyük bir özlem duyduğunu, bu nedenle bu yolda atılacak her samimi adımı sonuna kadar destekleyeceğini belirten Sapan, halkın CHP'nin çözüme, uzlaşmaya ve barış siyasetine olan inancını, çabasını görerek 1 Kasım'da kendilerine Meclis'e gitme şansı tanıyacağına inandığını söyledi.

"ELLER TETİKTEYKEN BARIŞ, ÇÖZÜM GELMEZ"

CHP'nin 'silahlar sussun, barış, kardeşlik konuşsun' dedikçe Ak Parti'nin ise daha yoğun bir şekilde silaha sarıldığını ve silaha dayalı çözümleri topluma dayattığını dile getiren Sapan, "Genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu da Kürt sorununun bu şekilde çözülemeyeceğini net bir şekilde ifade ediyor. Genel başkanımız, senelerdir hepimizin içini yakan bu sorunun AKP'nin yaptığı gibi askere, polise havale edilerek çözülemeyeceğini, ancak ve ancak toplumsal uzlaşmayla, akılla, mantıkla, dayanışmayla olumlu bir sonuca ulaştırılabileceğini söylüyor. Bizler de senelerdir yaşananlar karşısında her zaman bunu söyledik. Eller tetikteyken, kan dökülürken, yürekler yanarken barış gelmez, gelemez. Baskılar ve şiddet sona ermeden normalleşme ve çözüm gerçekleşemez" dedi.

HEDEF AK PARTİ'DEN OY ALMAK

Basın toplantısında sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Naci Sapan, seçimlerde hedeflerinin HDP'den değil Ak Parti'den oy almak olduğunu belirterek, "HDP bir demokrasi gücüdür. Bizim hedefimiz HDP değil. HDP kaç milletvekili çıkarır, kaç oy alır onun temsiliyle ilgili bir durumdur. Biz ona talip değiliz, ama oradan da bir takım oylar gelirse hayır demeyiz. Bizim hedefimiz Ak Parti'dir. Savaşı bütün Türkiye'ye ye özellikle bizim bölgemize dayatan bu zihniyetin bu bölgeden milletvekili çıkaramaması için ve akli selim vicdan sahibi Ak Partiye oy veren kişilerin, oylarını bize vermeleri için yoğun çaba sarf edeceğiz. Hedefimiz Ak Parti ve savaşı dayatan zihniyettir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler