Elektriğe 28 milyon TL yatırım

DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Nihat Nurbaki, kentteki elektrik sorunlarını çözmek için 28 milyon TL’lik kaynak sağlandığını açıkladı.

Elektriğe 28 milyon TL yatırım

DİYARBAKIR-DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Nihat Nurbaki, 2013 yılında Diyarbakır’a 28 milyon lira ödenek sağlandığını açıklayarak , bunun tamamını bu yıl içinde yatırıma dönüştüreceklerini söyledi.

DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından Diyarbakır merkez ve köylerde görev yapan 300 muhtarların katılımıyla elektrik sorunu ele alındı.

DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Nihat Nurbaki, önce 2012 yılında yapılan çalışmalara değindi,sonra 20913’teki yatırımları anlattı. Muhtarlardan vatandaşlara enerjinin tasarruflu kullanılmasını isteyen Nurbaki, başka illerde görülmemiş bir sayı ile Diyarbakır’a 2012 yılı içerisinde 340 adet güç artışı ve ilave trafoları şebekeye dahil ettiklerini söyledi.

‘ZORUNLU KESİNTİ SONA ERECEK’

 2012 yılında Diyarbakır kent merkezindeki bazı bölgelerde yaşanan elektrik sorununa da değinen Nurbaki, kışı aylarının gelmesi ile birlikte trafoların maksimum güç seviyesine ulaştığını ve bu nedenle bazı fiderlerde şebekenin zarar görmemesi için yapılan zorunlu kesintinin 15 Ocak’ta sona ereceğini ifade etti. Yaz aylarında 300 megawat güç çeken trafolar kış mevsimin gelmesi ile birlikte 500-550 megawata kadar güç çektiğini ifade eden Nurbaki, "Aşırı yüklenme sonucunda yeraltı kablolarının patlamasında meydana gelen arızaların tespit etmek ve gerekli müdahaleleri yapmak biraz zaman alıyor. Bu nedenle kentin bazı bölgelerinde bazı aksamalar olmaktadır” dedi.

‘VATANDAŞ, YATIRIMI ENGELLİYOR’

Bazı yatırımların vatandaşlar tarafından engellendiğini ifade eden Nurbaki, geçtiğimiz yıl TEİAŞ tarafından Dökmetaş mevkiinde yapılan 125 megawatlık trafo merkezinin enerji nakil hatlarının güzergahında yaklaşık üç aydan beri vatandaşın engeli nedeniyle tamamlanamadığını bu yüzden kışın elektrik kesintilerinde sorunlar yaşandığına dikkat çekti. Nurbaki, Bismil-Çınar ilçeleri yol ayırımı Şükürlü köyü mevkiinde TEİAŞ tarafından yaptırılan ve Şubat ayında tamamlanacak olan 2x100 megawatlık trafo merkezinin tamamlanması ile birlikte Diyarbakır’da önümüzdeki 20 yıla kadar orta gerilimde enerji darboğazının olmayacağını ifade etti.

‘AĞUSTOS’TAN SONRA SORUN KALMAZ’

Diyarbakır’a bu yıl 28 milyon lira ödeneğin ayrıldığını aktaran Nurbaki, "15 Ocak’tan itibaren ödenekler açılacaktır. 15 Mart’a kadar ihaleler yapılacak. Mart ayının sonuna sahada çalışmalara başlayacağız. Bu ödeneği şehir şebeklerinin tesisi, enerji nakil hatları ve köy şebeklerinin tesisi, köy şebeklerini bakım ve onarımı ve orta refüj aydınlatmaları için kullanılacaktır. Hedefimiz 2013 Ağustos ayının sonunda tesis çalışmalarımızın tümünü bitirip, kışa daha sorunsuz bir şekilde girmektedir" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler