D.Ü. Uzakdoğu'da temsil edildi

Asya ülkelerindeki su kaynaklarının geliştirilmesi, su kaynaklarının etkin kullanımı, barajlar, sulama, yenilenebilir enerji kaynakları konularının işlendiği, kamu, özel sektör, üniversiteler ve diğer kurumların katıldığı ve iki yılda bir yapılan “ASIA 2012 – Fourth International Conference on Water Resources and Renewable Energy Development in Asia” adlı uluslararası konferans yapıldı.

D.Ü. Uzakdoğu'da temsil edildi

Tayland’ın Chiang Mai şehrinde gerçekleştirilen konferansa, üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Öner Çetin, “Integrated Regional Development by Ataturk Dam in GAP Region of Turkey, and Impacts of Irrigation” (Atatürk Barajının GAP Bölgesi’nde Entegre Kalkınmaya etkisi ve Sulamanın Etkileri) isimli bildirisi ile katıldı.

45 ÜLKEDEN KATILIM

45 farklı ülkeden 500’ün üzerinde katılımcının katıldığı konferansa, su ve su yapıları ile ilgili büyük firma yetkilileri, uluslararası kuruluşların genel direktörleri, araştırıcılar ve üniversite temsilcileri katıldı.

Konferansta, başka ülkelerden katılanlardan çoğu Atatürk Barajı’nın dünyada yalnızca doğrudan bölge ve çevresine ekonomik ve sosyal yaşama etkisi bakımından somut katkı sağlayan 3 barajdan birisi olduğunu belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz