DTSO bizi uyaramaz!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Sevinç, Örfioğlu Vakfı'nın arazi satışı ve bu arazileri satın alan kişilerle ilgili Belediyenin bir yetkisi ve tasarrufu bulunmadığını ifade ederken, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Emlak Komisyonunun da kendilerini, uyarma yetkisinin bulunmadığını söyledi.

DTSO bizi uyaramaz!

Sevinç,                                           

"Öncelikle Örfioğlu Vakfı’nın arazi satışı veya bu arazileri satın alan kişilerle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’nin bir yetkisi veya tasarrufu bulunmamaktadır, bulunması da düşünülemez.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın Emlak Komisyonu’nun hangi hak veya yetki ile tüzel kişiler arasındaki alış veriş konusunda Büyükşehir Belediyesi’ni uyarır veya uyarabilir. Bu kurumların işleyişinde, hukukunda ve teamüllerde olmayan dil ve üslubu yadırgadık. Yine haberde Büyükşehir Belediyesi’nin Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı’ndan söz edilmektedir. Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir daire başkanlığı bulunmamaktadır.

Yinelemek gerekirse tüzel kişiliğe sahip bir vakfın yine gerçek veya tüzel kişiliğe sahip başka şahsiyetlere gayrimenkul satışı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’yle uzaktan yakından bir ilgisi bulunmadığını vurgulamak istiyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz