Diyarbakır'da trafik haftası

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü trafik haftası nedeniyle, bir dizi etkinliklerde bulundu. Çeşitli kuruluşların da dâhil edildiği Trafik Haftasında, okullarda trafik kurallarını anlatan, tiyatro gösterileri organize edildi.

Diyarbakır'da trafik haftası

DİYARBAKIR-İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Trafik Haftası nedeniyle kentte çeşitli organizasyonlara imza atmaya devam ediyor. Hafta içerisinde bir dizi etkinlik yapılırken, Emniyet kemeri uygulamasında yer alan Emniyet Mensuplarına ve birlikte çalışma başarısını gösteren 23 öğrenciye de fahri trafik müfettişi belgesi verildi.

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan, uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve bir hafta sonrasında kutlanan Karayolu Trafik Haftası, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, bu yıl kapsamlı etkinlikler organize edildi.

İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batmaz'ın öncülüğünde, ilk olarak Anıtpark'ta hafta münasebetiyle, tören düzenlendi.

TRAFİK HAFTASI

Şahin kıyafetli çocuklar, Trafik Polisleriyle birlikte, sürücülerin de katılımıyla emniyet kemeri uygulaması yapıldı. Uygulamanın hassasiyeti sürücüler tarafından dikkate değer görülürken, uygulamaya katılan Jandarma ve Emniyet mensuplarına başarı belgesi, 23 öğrenciye de fahri trafik müfettişliği belgesi verildi.

Emniyet müdürü Taşdan'ın organizasyonuyla bir AVM'de, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, vatandaşı trafik kuralları hakkında bilgilendirmek amacıyla stant açtı. Stantta vatandaşların da rağbet etti.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

İl Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan Şehit polis Memuru Tansı Aydın toplantı salonunda, şehir içi toplu taşımada faaliyet gösteren ve trafik kurallarına büyük önem veren, 8 Kooperatif ve Oda Başkanı için, plaket töreni yapıldı. Törende, 8 Kooperatif ve Oda Başkanına plaket verilirken, ticari araç sürücülerinden 4'üne de teşekkür belgesi verildi. Bu arada, il genelinde hizmet veren halk otobüsü, minibüs, dolmuş ve taksi şoförlerinden 40'ına da katılım belgesi verildi.

Devam eden Karayolu Trafik Haftası kapsamında da il genelindeki eğitim-öğretim faaliyeti yürüten 3 ayrı okulda da tiyatro gösterisi ile trafik eğitimi verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler