Diyarbakır’da kamuya 60 milyonluk darbe!  10 Müfettiş görevlendirildi

Eğitim almadığı halde eğitim almış gibi gösterilerek çeş,itli yöntemlerle kamuda dolandırıcılık yapan adreslere operasyon. 10 Müfettiş görevlendirildi .

 Diyarbakır’da kamuya 60 milyonluk darbe!  10 Müfettiş görevlendirildi

Diyarbakır, yapılan bu büyük yolsuzluğu konuşuyor. Eğitim verilmediği halde verilmiş gibi gösterilen rehabilitasyon merkezleri ve pansiyonlarda yapılan denetimlerde, devletten haksız yere ödenek alındığı öğrenildi.  Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan ihbarlar üzerine Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği ile soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bölgeye 10 müfettiş gönderdi.

Edinilen bilgilere göre, yapılan ilk incelemelerde 165 merkezde sahte evraklar ve gerçek dışı kamera kayıtları kullanılarak kamu kurumlarının milyonlarca lira zarara uğratıldığı belirlendi. İncelenen kamera kayıtlarının başka yerlere ait olduğu ve sahte belgelerle devletten ödenek çekildiği aktarıldı.

KAMUYA 60 MİLYONLUK DARBE!

Bu, Diyarbakır’da son üç yılda ikinci kez yaşanan büyük bir vurgun. Daha önce de benzer yöntemlerle kamu 60 milyon TL zarara uğratılmış, bu olayla ilgili de soruşturmalar sürmekteydi. Bu kez de soruşturma kapsamında belgeleri inceleyen müfettişler ve yetkililer, sahtekârlığın boyutlarını ortaya çıkarmak için çalışmalarını detaylandırdı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler