Diyarbakır'a yakışan olsun

Yenişehir İlçe Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü, işportacılık yaparak geçimini sağlayan kesime yönelik geliştirdiği hediyelik eşya fuarının ardından yeni bir projeye başladı.

Diyarbakır'a yakışan olsun

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçende, Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından eski hal pazarında kanatlı hayvan satan kişiler için geliştirilen projenin, kümes hayvanı satan işportacıları kapsayacağı belirtildi. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Yenişehir İlçe Belediyesi Zabıta Müdürü Masum Özaksoy, kısa bir zaman içerisinde projeyi tamamlayacaklarını söyledi.

 KANATLI HAYVAN SATIM YERİ

 Özaksoy, projenin bir ihtiyaçtan doğduğunu belirterek, “Eski hal pazarı civarında kanatlı hayvan satan bir işportacı kesim var. Bunlar canlı kümes hayvanı satarak geçinmeye çalışıyorlar. Ancak sağlık koşulları uygun olmayan, hoş olmayan bir ortamda bunu yapıyorlar. Bu anlamda ya onlara izin vermeyeceğiz ya da onlara hijyenik bir ortam sunmamız gerekiyordu. Söz konusu projemiz yaşama geçtiğinde yine aynı işi yapacaklar. Ama bunu sağlıklı ve daha temiz bir ortamda geçekleştirecekler. Onlara stantlar yapacağız. Stantlarımız temiz ve her türlü donanıma sahip olacak. Böylelikle işportacılık yaparak geçinmeye çalışan ve evine ekmek götürmeye çalışan bu kesimi de mağdur etmemiş olacağız. Projemiz yaşama geçtiğinde Urfa Kapı surlarına yakışan bir görüntü de ortaya çıkmış olacaktır” dedi.

 BÖLGE TEMİZ VE HİJYENİK OLSUN

 Projenin işportacılar tarafından çok beğenildiğini kaydeden Özaksoy, “Yenişehir Belediyesi olarak aldığımız ve uyguladığımız tüm karar ve uygulamalara halkımızı ve sivil toplum kurumlarını dahil etmeye çalışıyoruz. Hiçbir zaman ceza kesmek veya güvenlik eksenli tedbirler geliştirmek istemiyoruz. Bunun yerine halkımızla birlikte proje geliştirmek bizim önemsediğimiz bir konudur. Yürüttüğümüz çalışmaları ortaklaştırarak, kimseyi mağdur etmemeye özen gösteriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler