Diyarbakır Çınar'da yangın faciası! AFAD, itfaiye olay yerinde

Diyarbakır ve Mardin bölgesini etkisi altına alan yanın çok sayıda yerleşim yerini tehtid ediyor. Ölü ve yaralıların olduğu iddia ediliyor..

Diyarbakır Çınar'da yangın faciası! AFAD, itfaiye olay yerinde

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağ bölgesinde dün gece geç saatlerde iddiaya göre anız yakılmasıyla çıkan yangın kısa sürede yayılarak ekili alanlara sıçradı. 

Rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın civardaki yerleşimleri yerlerini de etkisi altına aldı.

Binlerce hektarlık alan ile onlarca yerleşim yerini tehdit eden yangına Diyarbakır ve Mardin dan sevk edilen itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından müdahale edildi. Söndürmekte büyük güçlük çekilen yangına bölgedeki vatandaşlar da traktör ve diğer araçlarla müdahale ediliyor. 

Henüz yangınla ilgili resmi açıklama yapılmazken ölü ve yaralıların olduğu iddia ediliyor..

Yangının bildirilmesinin ardından Diyarbakır ve Çınar’daki itfaiye ekipleri ve askeri birlikler ve köylülerin de müdahale için harekete geçtiği belirtilirken, bir çok ambulansın da bölgeye gönderildiği belirtiliyor.

Yangında şu ana kadar 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, can kaybının çok daha fazla olmasından korkuluyor.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, iki vatandaşın yaşamını yitirdiği, 4 kişinin de yaralandığını anadolu ajansına açıklarken, yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığı ve tüm ekiplerin yangın bölgesine seferber edildiğini söyledi..

Vali Ali ihsan Su şöyle dedi; 

"Otlar ve anız birlikte yanarak çok geniş alana yayılmış. Maalesef 2 vatandaşımız da bu yangın içerisinde kalarak hayatını kaybetti. Şu anda tüm ekiplerimiz yangın söndürme çalışmalarına devam ediyor. Ben de alandayım. Jandarma Komutanımız, kaymakamız, ekiplerimiz hepimiz alandayız. Şu anda söndürme çalışmalarını koordine içerisinde yürütüyoruz."

 

 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler