DEDAŞ'ta uzlaşma

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, siyasilerin baskısıyla görevden alındıktan sonra ikinci kez mahkeme kararıyla göreve dönen DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Nihat Nurbaki’yi makamında ziyaret ederek,hayırlı olsun dileklerinde bulundu. İçten,Nurbaki’nin işinde tecrübeli ve başarılı olduğunu, Diyarbakır’daki elektrik sorununun çözümü için yapacağı hizmetlerde,daima destekleyeceklerini söyledi.

DEDAŞ'ta uzlaşma

AK Parti Diyarbakır milletvekili Cuma İçten, DEDAŞ’taki ziyaretinin ardından DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Nihat Nurbaki ile birlikte Çınar ilçesine bağlı Şükürlü köyü mevkiinde kurulan 25 MVA’lık Mobil Trafoyu yerinde inceleyerek Nurbaki’den Mobil Trafo ile ilgili bilgi aldı.

İçten ,2013 yılı hedeflerinin bölgedeki elektrik sorununu çözmek olduğunu belirtti. İçten,”Hedefimiz 2013 yılı sonuna kadar bölgedeki enerji sorununu çözmektir.Şu anda bölgenin enerji ihtiyacını karşılamak için kurmuş olduğumuz Mobil Trafo yaklaşık 4 milyon Euro değerindedir.Bu trafo Çınar ilçesinde Tarımsal sulama yapan çiftçilerimize hizmet verecek.Hedefimiz 2013 yılı Temmuz ay’ına kadar Diyarbakır’daki bütün Elektrik sorununu çözmektir.Ben bu konuda emek veren TEİAŞ ve DEDAŞ Müdürümüz Nihat Nurbaki’ye teşekkür ediyorum”diye konuştu.

MOBİL TRAFOLARLA ÇÖZÜLECEK

 

DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Nihat Nurbaki ise Uzun süreden beri bölgede yaşanan enerji sıkıntısını gidermek ve mobil Trafonun geri getirilmesi için TEDAŞ ve TEİAŞ Genel Müdürlüğünde başlattığı girişimlerde desteklerinden dolayı Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’e teşekkür etti.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı şükürlü Köyü mevkiine önceki yıl kurulan ve geçen sene kaldırılarak başka yere nakledilen 4 milyon Euro değerinde, 25 MVA Mobil Trafonun aynı bölgeye tekrar kurulması için 2 ay önce Nurbaki’nin başlattığı girişimler sonuç verdi.Çınar bölgesinde Tarımsal sulama yapan çiftçilerin yaşadıkları sorun kurulan Mobil Trafo ile çözüme kavuşacak.

YAZ AYLARININ KABUSU BİTİYOR

 

Özellikle yaz aylarında başlayan tarımsal sulama nedeniyle bölge çiftçisinin büyük sıkıntı yaşadığı enerji sorunu nihayet çözülüyor.TEDAŞ Diyarbakır il müdürü Nihat Nurbaki bölge çiftçisinin sıkıntılarını gidermek amacıyla TEİAŞ ve TEDAŞ Genel Müdürlüğü nezdinde başlattığı girişimler sonuç verdi.Bölgenin enerji ihtiyacını karşılamak için Bismil TM F 10 ile Mazıdağı 154 kv hattının kesiştiği noktada indirici trafo merkezi kuruluncaya kadar 2 yıllık süre ile özelli Çınar ilçesinin enerji ihtiyacını karşılamak için 25 MVA gücünde Mobil Trafo kurulduğunu söyledi.

Nurbaki,”Bölgede yaşanan enerji sıkıntısının giderilmesi amacı ile daha önce TRT DM bölgesinde indirici Trafo Merkezi kurulması konusunda yazışma yapılmış ve TEİAŞ tarafından yatırım programına alınmıştır.Söz konusu Trafo Merkezinin yapımı ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.TRT DM bölgesinde Enerji sıkıntısını ortadan kaldırmak,kesintisiz ve kaliteli Enerji Dağıtımının sağlanması amacıyla geçici olarak Bismil TM F10 ile Mazıdağı 154 KV hattının kesiştiği noktada bir adet 25 MVA gücünde Mobil Trafo merkezinin kurulması uygun görülmüştür”diye konuştu.

Mobil trafo ile Çınar ilçemizdeki çiftçilerin Elektrik sorunlarını çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz