DBB'de mobing skandalı 1.perde; Kaldırımda çalışırken belediyenin lavabosunda kalp krizinden öldü!

İddiaya göre DEM Partili Belediye Yönetimi tarafından mobing uygulanan işçi Abdullah Biroğlu, çalışırken geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Belediye yaptığı açıklamada, kendilerine yönelik iddiaları reddetti.

 DBB'de mobing skandalı 1.perde; Kaldırımda çalışırken belediyenin lavabosunda kalp krizinden öldü!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’nde çalışan Abdullah Biroğlu, belediye yönetiminin kendisine mobing uyguladığı iddiasıyla kaldırım peyzaj işinde çalışırken rahatsızlandı.  Belediye lavabosuna giden Biroğlu burada kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.


KALDIRIMA VERİLDİ
İddiaya göre, Abdullah Biroğlu, Park ve Bahçeler Dairesi'nde çalışırken, belediye yönetiminin uyguladığı mobingden dolayı, kaldırım peyzaj düzenleme işine verildi. Sıcak hava nedeniyle sabah ya da akşam yapılması gereken kaldırım ve peyzaj işinde öğlen sıcağında çalıştırılan Biroğlu, önceki gün belediyenin önünde çalışırken, rahatsızlandı. 
Sağlık raporlarında kalp hastası olan Biroğlu, çalışma esnasında kendini kötü hissedince Büyükşehir Belediyesi binasındaki lavaboya gitti. Bir süre dönmeyince arkadaşları meraklanıp binaya gitti. Lavaboya giren çalışanlar, talihsiz adamı yerde yığılmış bir vaziyette görünce durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.


KALP KRİZİ GEÇİRMİŞ
Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen Abdullah Biroğlu'nun hayatını kaybettiği belirlendi. Belediye işçisi Abdullah Biroğlu'nun cansız bedeni otopsi için hastaneye götürülürken, sıcakta çalışan Biroğlu'nun Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'na kalp hastası olduğu için güneş altında çalışamayacağının söylenilmesine rağmen, çalıştırıldığın öne sürüldü.


BELEDİYE’DEN AÇIKLAMA
Öte yandan konuya ilişkin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük imzasıyla, basın açıklaması yapıldı. Açıklamada olaydan üzüntü duyulduğu, ailesine baş sağlı dilendiği yönündeki ifadeler yer alırken, mobing uygulaması ve şikayetlerin gerçeği yansıtmadığı iddia edildi. Açıklamada şöyle denildi; “Yaşanan bu talihsiz ölüm üzerinden belediyemizin yönetim kademesi ve çalışma arkadaşlarımız, belirli bir çevre tarafından sistemli olarak sorumluluk yüklenerek, hedef alınmaktadır. Bundan kaynaklı kamuoyunu bilgilendirmeyi zorunlu gördük.
Bununla ilgili rahmetli Biroğlu’nun özlük dosyasında yaptığımız inceleme sonucunda, 04.08.2007 tarihinde Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde işe başladığı ve yaşamını yitirdiği güne kadar da aynı birimde çalıştığı kayıtlarda mevcut. Biroğlu’nun ileri sürüldüğü gibi önceden bilinen bir kalp rahatsızlığı veya işine engel olacak herhangi bir hastalığı bulunmamaktadır. Mobbing, azarlama, zorla çalıştırma gibi iddialara dair de Biroğlu’nun yönetime iletmiş olduğu tek bir şikayet dilekçisi, başvurusu veya sözlü ifadesi bulunmamaktadır. Aksine Biroğlu, mesai arkadaşlarıyla uyumlu, barışık ve herkes tarafından sevilen, takdir gören bir çalışma arkadaşımızdı. Yönetim kademimize yönelik ithamları reddediyoruz ve bu konuda takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.“

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler