Çydd Silvan Dorukardı 2 Derslik Okul Yaptı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Silvan ilçesine Bağlı Onbaşılar köyü Dorukardı mezrasında 2 derslik ek bina yaptı.

Çydd Silvan Dorukardı 2 Derslik Okul Yaptı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Silvan ilçesine Bağlı Onbaşılar köyü Dorukardı mezrasında 2 derslik ek bina yaptı. Düzenlenen törende dersliklerin açılışını Kaymakam Yunus Sezer ve ÇYDD üyeleri tarafından yapıldı.

Silvan ilçesine bağlı ilçeye 35 kilometre uzaklıkta bulunan tek sınıflı 68 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü Dorukardı mezrasındaki ilköğretim okulu ihtiyaca cevap vermediğinden dolayı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) mezrada 2 derslik ek bina yapımı tamamlanarak açılışı yapıldı. Açılış törenine Silvan Kaymakamı Yunus Sezer, Jandarma Bölük komutanı Jandarma Yüzbaşı İsmail Terzi, Milli Eğitim Müdürü

İKİ DERSLİKLİ OKUL YAPILDI

Seyithan Erboğa, ÇYDD Anasınıfları Sorumlusu Şişli Şube Başkanı Ersin Aşlamacı, Türköz Türkay, Bağışçı ÇYDD Göünüllüsü, Türkan Bozma ÇYDD Bağışçısı ve Şişli Şube Üyesi, Mahalle ve köy muhtarları, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenci ve çok sayıda köylü vatandaş katıldı.

Dorukardı Köy İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından okunan şiirlerin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü Müzik grubu eşliğinde öğrenci korusunun seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar büyük alkış topladı.

KÖYDE YEMEK VERİLDİ

Silvan Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyelerine ve Bağışlayıcılara plaket verirken, ÇYDD tarafında kaymakam Yunus Sezer ve protokol üyeleri çeşitli hediyeler verdi. Plaket töreninden sonra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından yapılan 2 derslik okul binasının açılış kurdelesi Kaymakam Yunus Sezer ve ÇYDD üyeleri tarafından kesildi. Daha Sonra Doruardı Köy Muhtarı Cengiz Tayar, tarafından davetlilere yemek verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz